Αγαπητοί φίλοι του μαγικού κόσμου του αμπελιού, Είναι βέβαιο ότι η χώρα μας βιώνει στιγμές που πολλοί από εμάς δεν είχαμε φανταστεί, παρά τη βαθιά κρίση που βίωνε η οικονομία και η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια. Είναι στιγμές πολύ δύσκολες για τις οποίες δεν αρκεί η σταθερή μας παρότρυνση για αισιοδοξία, ασχέτως αν μόνο αυτή μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις. Ακόμα και στον «δικό μας» χώρο, το χώρο του κρασιού, οι Έλληνες παραγωγοί φαίνεται να ζούνε το οξύμωρο της σταδιακής παγκόσμιας αναγνώρισης και σεβασμού για τα κρασιά τους, τη στιγμή που η χώρα τους βυθίζεται στο άγνωστο και γίνεται πρωτοσέλιδο με αρνητικό τρόπο. Δεν μπορούμε όμως να αλλάξουμε τα δεδομένα παρά μόνο την αντιμετώπισή τους. Και δεδομένου ότι σίγουρα δεν έχετε ανάγκη μία ακόμα ανάλυση, θα μείνουμε στα περί του οίνου με μοναδική ευχή να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες που σίγουρα είναι μπροστά μας. Ο χώρος του Ελληνικού κρασιού ευτυχώς βρί
Αναρτήσεις
- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Από
magavali winery
-
Καλώς ορίσατε στο μαγικό κόσμο του οίνου του αγαπητού Εδώ μπορείτε να συνομηλήσετε με την διεύθυνση του οινοποιείου μας Να ενημερωθείτε για τα προϊόντα μας Να ρωτήσετε και να σας πούμε τα μυστικά του κρασιού που σας ενδιαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και το χρώμα για κάθε γούστο... Από το ktimamagavalis ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΝ ευχόμαστε ολόψυχα μια υπέροχη εβδομάδα και πίνοντας στην υγειά σας με νέες αφίξεις από Μοσχοφίλερο 2014 να έχετε μια όμορφη νύχτα Δευτέρας... Μεθυστικά Βασίλης Μαγκάβαλης
- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Από
magavali winery
-
Η ευεργετική επίδραση του κρασιού στην υγεία έχει αναγνωριστεί από το ιατρικό επάγγελμα εδώ και αιώνες. Ο Ιπποκράτης συνιστούσε ειδικά κρασιά σαν αντιπυρετικά, διουρητικά ή απολυμαντικά πληγών, αλλά και σαν διατροφικά πρόσθετα ήδη από το 450 π.Χ. Το κρασί είναι ένα ήπιο ηρεμιστικό , που ελαττώνει το άγχος και περιορίζει την ένταση . Σαν μέρος της καθημερινής δίαιτας, το κρασί δρα σαν ορεκτικό και δίνει στο σώμα ενέργεια , ουσίες που υποβοηθούν την πέψη καθώς και μικρές ποσότητες βιταμινών . Η καθημερινή μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού δρα προστατευτικά και προληπτικά ενάντια στην στεφανιαία νόσο αλλά και σε πολλές μορφές καρκίνου . Τούτο οφείλεται στα φλαβονοειδή, στις κατεχίνες και στις τανίνες του κόκκινου κρασιού, ουσίες που ενεργούν σαν αντιοξειδωτικά σώματα εμποδίζοντας τις ελεύθερες ρίζες να βλάψουν τα κύτταρα. Κάποια ειδικά συστατικά των φλαβονοειδών αποδείχτηκε πρόσφατα ότι εμποδίζουν τη σκλήρυνση των αρτηριών . Υπάρχουν επίσης συστατικά στα σταφύλια
- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Από
magavali winery
-
Η επιστήμη αποφάνθηκε: Πίνετε κρασί, κάνει καλό! Τα τελευταία χρόνια το «ρεύμα» της Μεσογειακής Γαστρονομίας έχει φέρει τα βασικά συστατικά της διατροφής των Μεσογειακών λαών στο προσκήνιο. Γιατροί, διατροφολόγοι και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων μελετούν ακατάπαυστα τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Μεσογείου, προκειμένου να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της μακροζωίας, αλλά και της ευζωίας τους. Το αμπέλι, στο σταφύλι και το κρασί είναι αναπόσπαστα στοιχεία της Μεσογειακής καθημερινότητας εδώ και αιώνες. Το κρασί ειδικά δεν έλειψε ποτέ από κανένα νοικοκυριό, τόσο ως ποτό όσο και ως φάρμακο, αφού οι ευεργετικές ιδιότητές του στην υγεία περνούσαν με γραπτό αλλά και άγραφο τρόπο από κάθε γενιά στην επόμενη. Σήμερα η διεθνής επιστημονική κοινότητα μελετάει το κρασί περισσότερο από ποτέ. Όχι για να αποδείξει την θεραπευτική του διάσταση – αυτή έχει πλέον παγιωθεί εδώ και πολύ καιρό. Στόχος όλων των μελετών είναι πια να καταγράψουν όλες τις πτυχές της ανθρώπ
- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Από
magavali winery
-
Αγαπητοί φίλοι του μαγικού κόσμου του αμπελιού, Το καλοκαίρι κατέφθασε με φόρα, σε πείσμα της καιρικής αλλά και της γενικότερης αστάθειας, που μάλλον τείνει να γίνει… σταθερή τα τελευταία χρόνια. Έτσι και εμείς, σε πείσμα όλων αυτών που συμβαίνουν, διατηρούμε το κέφι και την αισιοδοξία μας. Σας καλούμε να κάνετε το ίδιο, να κλείσετε τα αυτιά σας σε αυτά που σας στεναχωρούν, να αγνοήσετε τη σταθερή αστάθεια και να ζήσετε το μαγικό Ελληνικό καλοκαίρι όσο και όπως καλύτερα μπορείτε. Και ποιος μπορεί να φανταστεί καλύτερη συντροφιά για τις εκπληκτικές καλοκαιρινές βραδιές, από τα μοναδικά προϊόντα του Ελληνικού αμπελώνα. Προϊόντα που συνεχίζουν να διακρίνονται σε όλα τα μήκη & πλάτη του πλανήτη και που παρά τη μικρή παραγωγή, σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλοί Έλληνες παραγωγοί προσπαθούν να αναδείξουν τη χώρα μας ως αυθύπαρκτη οινοπαραγωγική οντότητα και να φύγουμε από την κατηγορία «Κρασιά Λοιπών Χωρών», μιλώντας ξεκάθαρα για «Ελληνικά Κρασιά». Με αυτό το στόχ
- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Από
magavali winery
-
Καλησπέρα σας από το winery magavalis Το οινοποιείο μας χρησιμοποιεί μόνον φιάλες γυαλιού σε φάσμα χρώματος καραμελέ και εκπληρεί κατά γράμμα τον κώδικα της ασφάλειας τροφίμων ποτών Του καταναλωτή, στο παρακάτω κείμενο σας ενημερώνουμε για την υγεία σας και γιατί το γυαλί έχει τα περισσότερα πλεονεκτήματα από όλες τις υπόλοιπες συσκευασίες τροφίμων και ποτών. Οι Eλληνες καταναλωτές νοιάζονται για την υγεία τους και γι’ αυτό η συντριπτική πλειοψηφία τους (97% σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα) ζητούν να έχουν επιλογή σε περισσότερα προϊόντα σε γυάλινη συσκευασία. Και έχουν δίκιο, γιατί η γυάλινη συσκευασία παρέχει την καλύτερη προστασία για τα τρόφιμα και τα ποτά, κρατάει τα καλά πράγματα μέσα και τα κακά έξω, χωρίς την ανάγκη κάποιου χημικού πρόσθετου. Για παράδειγμα, η γυάλινη συσκευασία διατηρεί τις βιταμίνες που περιέχουν τα τρόφιμα και ποτά, αλλά και την αρχική τους γεύση, φρεσκάδα και σπιρτάδα. Λειτουργεί ως ένα φυσικό εμπόδιο στα βακτήρια και βοηθάει έτσι ώστε οι αλλαγές στη θε
- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Από
magavali winery
-
Το κρασί είναι ένα πολύπλοκο θέμα και, για πολλούς, αυτή είναι και η γοητεία του. Κάθε περιοχή κρασιού έχει τη δική της προσωπικότητα, καθεμιά από τις 1.400 ποικιλίες σταφυλιών που παράγονται για εμπορικούς σκοπούς έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και οι καλλιεργητές σταφυλιών και οιοινοπαραγωγοί βάζουν το δικό τους αποτύπωμα στα μπουκάλια που παράγουν. Αυτό αναγκάζει τους επαγγελματίες σαν εμένα να ενημερωνόμαστε διαρκώς, πράγμα που σημαίνει ότι ποτέ δεν πλήττουμε όσο διατηρούμε την περιέργειά μας και το μυαλό μας ανοιχτό. Η πολυπλοκότητα, ωστόσο, που συμβάλλει στην τόσο μεγάλη απήχηση του κρασιού φοβίζει αρκετά αυτούς που ξεκινούν τώρα το ταξίδι τους. Γι’ αυτό το ktimamagavalis.blogspot.com δημιούργησε έναν χρήσιμο οδηγό που καταφέρνει να παρουσιάσει εύκολα αυτό το συναρπαστικό θέμα δίχως να το καθιστά βαρετό. Οι εικόνες του τα γραφικά του παρέχουν πληροφορίες με πολύ κατανοητό τρόπο, έναν τρόπο που νομίζω πως δεν έχω ξαναδεί σε κανένα άλλο blog. Οι εικόνες κάν