Αγαπητοί φίλοι του μαγικού κόσμου του αμπελιού,

Είναι βέβαιο ότι η χώρα μας βιώνει στιγμές που πολλοί από εμάς δεν είχαμε φανταστεί, παρά τη βαθιά κρίση που βίωνε η οικονομία και η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια. Είναι στιγμές πολύ δύσκολες για τις οποίες δεν αρκεί η σταθερή μας παρότρυνση για αισιοδοξία, ασχέτως αν μόνο αυτή μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις.

Ακόμα και στον «δικό μας» χώρο, το χώρο του κρασιού, οι Έλληνες παραγωγοί φαίνεται να ζούνε το οξύμωρο της σταδιακής παγκόσμιας αναγνώρισης και σεβασμού για τα κρασιά τους, τη στιγμή που η χώρα τους βυθίζεται στο άγνωστο και γίνεται πρωτοσέλιδο με αρνητικό τρόπο.

Δεν μπορούμε όμως να αλλάξουμε τα δεδομένα παρά μόνο την αντιμετώπισή τους.  Και δεδομένου ότι σίγουρα δεν έχετε ανάγκη μία ακόμα ανάλυση, θα μείνουμε στα περί του οίνου με μοναδική ευχή να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες που σίγουρα είναι μπροστά μας.

Ο χώρος του Ελληνικού κρασιού ευτυχώς βρίθει θετικών νέων και σχολίων σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Διάσημοι οινοκριτικοί γράφουν για τη δυναμική του Ελληνικού κρασιού, γνωρίζουν και αναγνωρίζουν τη μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει. Παράλληλα, η τουριστική περίοδος που βρίσκεται σε εξέλιξη, και παρά το πλήγμα που έχει δεχθεί, δίνει την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους πολίτες άλλων χωρών να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το Ελληνικό κρασί. Για αυτό το λόγο καλούμε και όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό να τολμήσουν προσθέτοντας στη λίστα τους επώνυμο εμφιαλωμένο Ελληνικό κρασί.
Στο ktimamagavalis ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΝ  συνεχίζουμε σε πείσμα των καιρών να αναζητούμε και να προσθέτουμε νέα Ελληνικά προϊόντα στη μεγάλη λίστα μας. Αξίζει να τα γνωρίσετε!

Εδώ και πολύ καιρό ετοιμάζουμε μια σημαντική αναβάθμιση του site μας η οποία από την περασμένη Τετάρτη έγινε πραγματικότητα! Προσπαθήσαμε πάνω από όλα να κάνουμε την περιήγηση ευκολότερη για σας που μας τιμήσατε με την επιλογή σας από τότε που ξεκινήσαμε την περιήγησή μας στον Ελληνικό Αμπελώνα.

Μετά από αυτή την αναβάθμιση, η ιστοσελίδα μας γίνεται πιο φιλική σε smartphones και tablets. Η περιήγηση γίνεται πολύ πιο γρήγορα, πολλές λειτουργικότητες έχουν βελτιωθεί, ενώ η πληροφορία είναι πιο άρτια συγκεντρωμένη.

Ελπίζουμε να σας αρέσει!

Στο ktimamagavalis ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΝ  υπάρχει η δυνατότητα και κυρίως να αναδειχθεί με επαγγελματικό τρόπο η δυναμική του Μοσχοφίλερου που δίνει αρωματικά, φρουτώδη και εν γένει ευκολόπιοτα κρασιά, ενώ με τον κατάλληλο χειρισμό από την τεχνική μας διαχείριση  έχει δυνατότητες παλαίωσης.

Μια Ελληνίδα πρεσβευτής για το ελληνικό κρασί στην Αμερική

Σήμερα, χάρη στην δημοσιότητα των ελληνικών κρασιών και επιτυχημένες συνεργασίες, όλο και περισσότερες ετικέτες βρίσκονται στις λίστες πολλών εστιατορίων της Αμερικής. Στην άλλη άκρη του κόσμου, η Σοφία Περπέρα διευθύντρια της εταιρείας «Αll about Greek wine», η οποία έχει αναγνωριστεί ως μία από τις 100 σημαντικότερες προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην οινική αγορά της Αμερικής, σύμφωνα με το intowine.com, προωθεί το ελληνικό κρασί και καταφέρνει με επιτυχία να φέρει τις ελληνικές ποικιλίες όπως το Ξινόμαυρο, το Ασύρτικο και το Αγιωργίτικο στο τραπέζι των Aμερικανών καταναλωτών.

Αυτές οι προσπάθειες της Ελλάδας και όλων αυτών των επαγγελματιών, που εκπροσωπούν  την ελληνική οινική κουλτούρα στην Αμερική, έχουν ένα αισιόδοξο αποτέλεσμα, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόσφατης μελέτης φαίνεται ότι το 60% των καταναλωτών κρασιού δήλωσε ότι γνωρίζει το ελληνικό κρασί, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών που ρωτήθηκε δήλωσε ότι το ελληνικό κρασί έχει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.


Ελληνική οινική αποστολή στην Αυστραλία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αποστολή Ελλήνων Οινοποιών στην Αυστραλία με στόχο την ανάδειξη του οινικού πλούτου και της οινικής παράδοσης της χώρας μας. Στην αποστολή, την οποία διοργάνωσε Εθνική Διεπαγγελματική Ένωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) συμμετείχαν συνολικά 25 Έλληνες, οινοποιοί, εκπαιδευτές και αμπελουργοί, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και την Αδελαΐδα με μια σειρά γευσιγνωσιών και masterclasses.

Με πρωταγωνιστές τις πιο γνωστές γηγενείς ποικιλίες όπως το Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, Μαυροκουντούρα, Μοσχάτο, Κοτσιφάλι, Λημνιώνα, Μαυροτράγανο, Μοσχοφίλερο και Μαλαγουζιά, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν πάνω από 90 ετικέτες και αναδείξουν τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά.

Και μήν ξεχνάτε την νέα μας άφιξη Μοσχοφίλερο 2014 κτημα Μαγκάβαλης
με φυσαλίδες δροσιστικές και ισορροπημένη οξύτητα
σε αρώματα λεμονανθών!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο βασιλιάς Αγκαίος...

Αντιγηραντική Διατροφή

ΑΕΙΧΡΟΝΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ