Αγαπητοί φίλοι του μαγικού κόσμου του αμπελιού,
 
Το καλοκαίρι κατέφθασε με φόρα, σε πείσμα της καιρικής αλλά και της γενικότερης αστάθειας, που μάλλον τείνει να γίνει… σταθερή τα τελευταία χρόνια. Έτσι και εμείς, σε πείσμα όλων αυτών που συμβαίνουν, διατηρούμε το κέφι και την αισιοδοξία μας.  Σας καλούμε να κάνετε το ίδιο, να κλείσετε τα αυτιά σας σε αυτά που σας στεναχωρούν, να αγνοήσετε τη σταθερή αστάθεια και να ζήσετε το μαγικό Ελληνικό καλοκαίρι όσο και όπως καλύτερα μπορείτε.

Και ποιος μπορεί να φανταστεί καλύτερη συντροφιά για τις εκπληκτικές καλοκαιρινές βραδιές, από τα μοναδικά προϊόντα του Ελληνικού αμπελώνα. Προϊόντα που συνεχίζουν να διακρίνονται σε όλα τα μήκη & πλάτη του πλανήτη και που παρά τη μικρή παραγωγή, σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλοί Έλληνες παραγωγοί προσπαθούν να αναδείξουν τη χώρα μας ως αυθύπαρκτη οινοπαραγωγική οντότητα και να φύγουμε από την κατηγορία «Κρασιά Λοιπών Χωρών», μιλώντας ξεκάθαρα για «Ελληνικά Κρασιά».

Με αυτό το στόχο και με πολλή πείσμα, Έλληνες παραγωγοί περνούν ακόμα και ολόκληρους μήνες σε συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό και όσο και αν δικαίως στοχεύουν στις πωλήσεις των κρασιών τους, συνεισφέρουν στο μεγαλύτερο στόχο του να γίνουν ευρύτερα γνωστές Ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών και κρασιά που βασίζονται σε αυτές. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι Ελληνικά κρασιά διακρίνονται σταθερά από διεθνείς οινοκριτικούς και περιοδικά περί του οίνου παγκόσμιας εμβέλειας (με πιο πρόσφατο το Decanter).
Στό ktima magavalis Οινοποιείον,
σεβόμαστε τις κρίσεις των ειδικών και αισθανόμαστε χαρούμενοι κάθε φορά που ένα Ελληνικό κρασί κερδίζει μια διεθνή διάκριση, άλλο τόσο θεωρούμε σημαντικές τις προσωπικές προτιμήσεις, όπως πολλές φορές έχουμε εξηγήσει, και οι οποίες φαίνεται πολλές φορές να διαφοροποιούν και τις αξιολογήσεις των ειδικών.

Όπως και να έχει, ο κόσμος του κρασιού είναι μαγικός και στόχος όλων όσων ασχολούνται με αυτό το χώρο είναι να αισθανόμαστε έστω λίγη από αυτή τη μαγεία που αποπνέει κάθε φιάλη κρασιού που απολαμβάνουμε.
Ο οινοποιός
Βασίλειος Μαγκάβαλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο βασιλιάς Αγκαίος...

Αντιγηραντική Διατροφή

ΑΕΙΧΡΟΝΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ