Αναρτήσεις

Ταννίνες

Εικόνα
 ΟΙ ΤΑΝΙΝΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ COVID-19 Έρευνες από την Ταϊβάν δείχνουν ότι οι τανίνες στο κρασί μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του Covid-19 αναστέλλοντας αποτελεσματικά τη δραστηριότητα δύο βασικών ενζύμων στον ιό. Ο Mien-Chie Hung, Πρόεδρος του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Κίνας, Ταϊβάν, ηγήθηκε μιας επιστημονικής έρευνας σχετικά με τη θεραπεία κατά του κοροναϊού. Ανακάλυψαν ότι οι τανίνες στο κρασί μπορούν αποτελεσματικά να αναστέλλουν τη δραστηριότητα δύο βασικών ενζύμων του ιού. Όπως ανέφερε το TVBS, ο Hung είπε: «Το αρχικό σχέδιο της έρευνας είναι να καλέσει φυσικές ενώσεις που μπορεί να έχουν επίδραση στο SARS και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν την πρωτεάση του νέου κοροναϊού για να τις ανιχνεύσουν και στο αποτέλεσμα βρέθηκε ταννικό οξύ. Έχει την ισχυρότερη ανασταλτική ικανότητα. " Το ταννικό οξύ που εξηγείται από το Hung είναι μια υδατοδιαλυτή πολυφαινόλη. Οι ενώσεις πολυφαινόλης έχουν αντιοξειδωτικά και καθαριστές ελεύθερων ριζών,

Ρεσβερατρόλη

Εικόνα
Τό Agiogritiko cava Magavali winery από αναγεννητική καλλιέργεια αμπέλου & η ρεσβερατρόλη Ρεσβερατρόλη καί μακροζωία!    Η ρεσβερατρόλη είναι μια πολυφαινόλη, φυσικά αντιοξειδωτική, είναι εμφανής στη φλούδα των σταφυλιών και του κόκκινου κρασιού. Το κόκκινο κρασί περιέχει 10 φορές περισσότερη ρεσβερατρόλη σε σύγκριση με το λευκό κρασί. Επίσης τα ο φέλη που περιλαμβάνει έχουν αντιγηραντικές και αντικαρκινικές επιδράσεις στούς ανθρώπους. Βοηθά στη φλεγμονή του εγκεφάλου και της καρδιάς παρέχοντας μια προστατευτική επένδυση για τα αιμοφόρα αγγεία και αποτρέποντας τήν προσβολή ή τραυματισμό. Οι νευροπροστατευτικές ιδιότητες διατηρούν τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς και τις καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά. Η διατροφή σε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά προάγει υψηλά επίπεδα HDL (καλή χοληστερόλη) και χαμηλά επίπεδα LDL (κακή χοληστερόλη). Όταν το κόκκινο κρασί καταναλώνεται υπεύθυνα, μειώνεται ο σχηματισμός θρόμβων. Συνδυάστε τις πολυφαινόλες και το κόκκινο κρασί έ

What is regenerative viticulture?

Εικόνα
 Philosophy and natural science have always been the patterns that have created a new order for the man’s position within the world and made him change his perspective. The man stopped being close to Nature. Nature would only be a source of scientific knowledge but also technical utilization. However, this scientific triumph and the technological advancement would also mean that people would realize that Nature is not inexhaustible. From now on, the survival of human civilization depends on the way its relationship is defined with Nature. The progressive decrease of the planet’s natural resources, and all the kinds of environmental pollution, the skyrocketing increase of the population, and many more factors, bring into the spotlight the matter of respecting and protecting the environment. Regardless the “utilization” of the environment and Nature, both of them demand our respect, starting- maybe- from exploitation of the earth for agriculture purpose, which among other lead to the pro

Εσείς γνωρίζετε τά κρασιά εναλλακτικών πρακτικών! Ποιό είναι τό πρότυπο τής Αναγεννητικής καλλιέργειας αμπέλου πού προστατεύει τόν πλανήτη μας; Ένα σημαντικό, αναλυτικό άρθρο από τον οινοπαραγωγό Βασίλειο Μαγκάβαλη στό www.magavaliwinery.blogspot.com

Εικόνα
Η φιλοσοφία και οι φυσικές επιστήμες ήταν οι σταθερές που δημιούργησαν μια «νέα κατάσταση του ανθρώπου μέσα στον κόσμο» και τον έκαναν να τον δει με άλλη ματιά. Ο άνθρωπος έπαψε να είναι στη φύση. Η φύση αποτελούσε πλέον όχι μόνο αντικείμενο επιστημονικής γνώσης, αλλά και τεχνικής εκμετάλλευσης. Ο θρίαμβος όμως αυτός της επιστήμης και η τεχνολογική πρόοδος θα σήμαινε παράλληλα τη συνειδητοποίηση του πεπερασμένου της φύσης. Στο εφεξής, η επιβίωση του ανθρώπινου πολιτισμού εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο προσδιορίζεται η σχέση του ανθρώπου με αυτήν. Η προοδευτική μείωση των φυσικών αποθεμάτων του πλανήτη, οι κάθε είδους μολύνσεις του περιβάλλοντος, η δημογραφική έκρηξη κ.ά., φέρνουν επιτακτικά στο προσκήνιο το θέμα του σεβασμού στο περιβάλλον και της προστασίας του. Όποια και αν είναι η «χρήση» του περιβάλλοντος και της φύσης απαιτούν αυτόν το σεβασμό, αρχής –  ίσως – γενομένης από την εκμετάλλευση της γης για καλλιέργεια, που εκτός των άλλων, οδηγεί σε βρώσιμα και πόσιμα από τον άν

«η ευτυχία της φύσης»

Εικόνα
                    «η ευτυχία της φύσης» Σταφύλι (grape) Διανύουμε την περίοδο του πιο αγαπημένου φρούτου τής φύσης, το σταφύλι.  Ένα φρούτο με πολλά οφέλη για τον άνθρωπο και αρκετά παράγωγα που νοστιμεύουν το φαγητό μας αλλά και τη ζωή μας.  Το σταφύλι έχει αρκετά παλιά ιστορία.  Ο Όμηρος εκθειάζει τις αρετές του φρούτου και στηλιτεύει την κατάχρησή του.  Τα προϊόντα του είναι ο μούστος , το κρασί, το ξύδι, οι σταφίδες,τό άθερμο σταφυλόμελο, τά φύλλα τού πρέμνου καί τό έλαιο από τά κουκούτσια (γήγαρτα). Το σταφύλι αποκαλείται «το ευτυχές δημιούργημα της φύσης».  Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β ,C, κάλιο, Φλαβονοειδή, γνωστά και ως βιταμίνη Ρ, τα οποία εκτός από καρδειοπροστατευτική δράση, χρησιμοποιούνται στη θεραπεία διαφόρων λοιμώξεων. Επίσης  περιέχει την κουερσιτίνη, η οποία  προστατεύει τον οργανισμό από καρδιαγγειακές παθήσεις και από τον καρκίνο.  Ένα τόσο θρεπτικό φρούτο και τα 100 γρ σταφυλιού αποδίδουν μόλις 80 θερμίδες. Tο σταφύλι ενισχύει επίσης τα επίπεδα οιστρογόνων, μ

Νέα υπέροχα γιά τόν ερυθρό οίνο

Εικόνα
Ο ερυθρός οίνος «ασπίδα» για να μην κολλήσει κάποιος τον κορωνοϊό. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα του κρασιού σε πολυφαινόλες...  Αγιωργίτικο κάβα 2015  Magavali winery Ο  ερυθρός οίνος θα μπορούσε να αποτελέσει ασπίδα, ώστε να μην κολλήσει κάποιος τον κορωναϊό, αλλά μη γελιέστε ότι αυτό μπορεί να το κάνουν όλα τα ποτά. Όπως προκύπτει από νέα έρευνα, οι άνθρωποι που πίνουν περισσότερα από πέντε ποτήρια κρασί την εβδομάδα είχαν 17% χαμηλότερο κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα του κρασιού σε πολυφαινόλες, που μπορούν να αναστείλουν την επίδραση ιών , όπως η γρίπη και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Οι πότες λευκού κρασιού, που καταναλώνουν από ένα έως τέσσερα ποτήρια την εβδομάδα,  είχαν 8% χαμηλότερο κίνδυνο  να κολλήσουν τον ιό σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν.  Αυτή η ωφέλιμη επίδραση, ωστόσο, δεν παρατηρείται σε όλα τα είδη του αλκοόλ. Αντιθέτως ένα άλλο πολύ δημοφιλές ποτό, η μπύρ

Σπουδαία ανακάλυψη στούς σπόρους τού σταφυλιού !

Εικόνα
 Μια χημική ουσία στους σπόρους σταφυλιού παρατείνει τη ζωή των ποντικών κατά 9%.   Άποψη Αγιωργίτικο  Magavali winery  Σκοτεινή Αργολίδας Μια χημική ουσία στους σπόρους σταφυλιού μπορεί να παρατείνει τη ζωή των ηλικιωμένων ποντικών, να κάνει τα νεότερα πιο υγιή και ακόμη και να βοηθήσει τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα με τη συρρίκνωση των όγκων, σύμφωνα με μια νέα μελέτη στο Nature Metabolism.  Είναι όμως η αντιγηραντική ανακάλυψη που κυνηγούσαν οι άνθρωποι; Και τι, αν μη τι άλλο, μας λέει για το γιατί γερνάμε; -Δημιουργία γήρανσης : Ασθένειες, τραυματισμοί και άλλοι στρεσογόνοι παράγοντες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρά μας, εμποδίζοντάς τα να διαιρεθούν και να πολλαπλασιαστούν. Ωστόσο, αυτά τα δυσλειτουργικά κύτταρα μπορούν ακόμα να προκαλέσουν φλεγμονή και να βλάψουν τα κύτταρα γύρω τους. Για να αποφευχθεί αυτό, το ανοσοποιητικό μας σύστημα σκοτώνει και καθαρίζει τα κατεστραμμένα κύτταρα μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται «απόπτωση». Αλλά μερικά κύτταρα αντιστέκονται στήν απόπτωση. Ον