Νέα υπέροχα γιά τόν ερυθρό οίνο

Ο ερυθρός οίνος «ασπίδα» για να μην κολλήσει κάποιος τον κορωνοϊό.Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα του κρασιού σε πολυφαινόλες... 

Αγιωργίτικο κάβα 2015 
Magavali winery

Ο ερυθρός οίνος θα μπορούσε να αποτελέσει ασπίδα, ώστε να μην κολλήσει κάποιος τον κορωναϊό, αλλά μη γελιέστε ότι αυτό μπορεί να το κάνουν όλα τα ποτά. Όπως προκύπτει από νέα έρευνα, οι άνθρωποι που πίνουν περισσότερα από πέντε ποτήρια κρασί την εβδομάδα είχαν 17% χαμηλότερο κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα του κρασιού σε πολυφαινόλες, που μπορούν να αναστείλουν την επίδραση ιών, όπως η γρίπη και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Οι πότες λευκού κρασιού, που καταναλώνουν από ένα έως τέσσερα ποτήρια την εβδομάδα, είχαν 8% χαμηλότερο κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν. Αυτή η ωφέλιμη επίδραση, ωστόσο, δεν παρατηρείται σε όλα τα είδη του αλκοόλ.

Αντιθέτως ένα άλλο πολύ δημοφιλές ποτό, η μπύρα, δείχνει να κάνει το αντίθετο. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι όσοι πίνουν μπίρα και μηλίτη είχαν σχεδόν 28% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κορωναϊό, ανεξάρτητα από την ποσότητα που κατανάλωναν. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αναλύθηκαν στο νοσοκομείο Shenzhen Kangning της Κίνας.


Exelen wine 
Magavali winery 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο βασιλιάς Αγκαίος...

Αντιγηραντική Διατροφή

ΑΕΙΧΡΟΝΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ