Αναρτήσεις

10 Σεπτεμβρίου 2020 Παγκόσμια αγορά κρασί & Covid-19 (επιπτώσεις)

Εικόνα
Wine news Magavali_winery  Παγκόσμια αγορά: Η πανδημία της Covid-19 επιβεβαίωσε ορισμένες σημαντικές τάσεις, αλλά όχι όπως νομίζαμε.  Το 2020 αναμφίβολα θα καταταχθεί μεταξύ των πιο απρόβλεπτων ετών όλων των εποχών. Μεταξύ καλών και κακών εκπλήξεων, το Wine Intelligence επανεξετάζει 5 μεγάλες τάσεις που προέβλεψε νωρίτερα φέτος για να προσπαθήσει να ξεδιαλύνει μερικές από τις «πυκνές ομίχλες» που καλύπτουν το μέλλον. Μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο, για να μην πούμε τρελό, το να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε πώς θα αναπτυχθεί η παγκόσμια αγορά κρασιού κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας. Και όμως, περισσότερο από ποτέ, η ανίχνευση μελλοντικών κατευθύνσεων της αγοράς είναι απαραίτητη, είτε πρόκειται για τη λήψη των σωστών αποφάσεων είτε για την αξιοποίηση νέων ευκαιριών. Πρώτη πρόβλεψη: η παγκόσμια κατανάλωση κρασιού θα μειωθεί σε όγκο το 2020. «Πιστεύουμε ότι αυτή η πρόβλεψη θα επιβεβαιωθεί», αναφέρει ο Richard Halstead, διευθυντής του Wine Intelligence. Ωστόσο, μια καλή έκπληξη, η

ΤΑ ΚΡΑΣΙΆ ΤΑ ΦΤΙΆΧΝΕΙ Η ΦΎΣΗ ΚΑΊ ΌΧΙ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ

Εικόνα
Τί εννοούμε όταν λέμε βιοδυναμικό κρασί! Εννοούμε ό,τι τό δημιούργησε φυσικά ο άνθρωπος όπως ορίζουν τά άστρα, τό φεγγάρι καί η πανσέληνος 🌕.  Πρόκειται για καλλιέργεια βάσει της βιοδυναμικής φιλοσοφίας, όπου το αμπέλι θεωρείται μια οικολογική οντότητα που ξεκινά από το έδαφος και αναπτύσσεται, αλληλεπιδρά με τη γη, τη φύση, το σύμπαν και η ανάπτυξή του καθορίζεται από αυτά, ακολουθώντας την αρχή του «κύκλου της ζωής».  Μια βιοδυναμική καλλιέργεια πρέπει να αποτελεί μέρος ενός συνόλου, να αλληλεπιδρά με το σύμπαν και να αξιοποιεί τη γη, το νερό, τον αέρα, τη φωτιά, με την αστρολογία και τον ζωδιακό κύκλο να παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή της. Πιο απλά, μια βιοδυναμική καλλιέργεια βασίζεται στις αρχές της ομοιοπαθητικής και της ολιστικής, όπου όλοι οι οργανισμοί του αμπελιού συμμετέχουν με τον τρόπο τους και η βιοποικιλότητα του αμπελώνα ενθαρρύνεται. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ακόμη πρώιμο στάδιο, αλλά στο εμπόριο θα βρείτε ετικέτες με την αναγραφή «βιοδυναμικός οίνος». Πέραν του βιο

Είναι αυτό το πιο υγιεινό κρασί του κόσμου;

Εικόνα
Ποιό είναι τό πιό υγιεινό κρασί του κόσμου; Wine Moschofilero & 2 Tea Magavali winery Greece  Μία σπουδαία ανακάλυψη δύο ποικιλιών τσαγιού χωρίς καφεΐνη, πού απορύπτει κάθε συντηριτικό στόν χυμό τού σταφυλιού κατά τήν αλκοολική ζύμωση καί στή συνέχεια στό κρασί πού θα παραχθεί ! Ξαναγράψτε τον γενετικό σας κωδικό με πράσινο τσάι και κόκκινο κρασί. Είναι αυτό το πιο υγιεινό κρασί του κόσμου; Καί όμως οί επιστημονικές μελέτες έρχονται νά τό επιβεβαιώσουν. Οινοποιείο στη Σκοτεινή τού νομού Αργολίδας μέ τήν επωνυμία Magavali winery παράγει το πρώτο κρασί στον κόσμο που δεν περιέχει θειώδη και συντηρητικά. Το οινοποιείο φαίνεται πως διεκδικεί την παγκόσμια πρωτιά στο πιο υγιεινό κρασί του κόσμου, καθώς με το κρασί του νά είναι απαλλαγμένο από συντηρητικά και θειώδη, παρουσιάζοντας έτσι υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών από οποιοδήποτε άλλο κρασί στην αγορά. Το μυστικό πίσω από τα οφέλη στήν ποικιλία Μοσχοφίλερο Magavali είναι τα συστατικά r

June 2020 wine news Magavali_winery

Εικόνα
Κορυφολόγημα αμπέλου: Magavali_winery Agiogritiko biodinamic grape. Κορυφολόγημα αμπέλου: πότε πρέπει να πραγματοποιείται; Μία από τις σημαντικότερες εργασίες του αμπελουργού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι τα χλωρά κλαδέματα. Ως χλωρά ή θερινά κλαδέματα ορίζουμε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις στο πρέμνο οι οποίες στοχεύουν γενικά σε: Διόρθωση λαθών κατά το χειμερινό κλάδεμα. Επίτευξη ισορροπίας μεταξύ καρποφορίας και βλάστησης. Κατάλληλη διευθέτηση των βλαστών επάνω στο πρέμνο ώστε να καθίσταται αποτελεσματικότερη η φωτοσύνθεση. Δημιουργία ισχυρών κληματίδων της ερχόμενης περιόδου. Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στα χλωρά κλαδέματα είναι: Βλαστολόγημα Κορυφολόγημα Ξεφύλλισμα Αραίωμα βοτρύων Χαραγή Αφαίρεση ταχυφυών βλαστών Στο παρόν άρθρο θα αναφερθώ στο κορυφολόγημα και ιδιαίτερα στο χρόνο που πρέπει να πραγματοποιείται αυτό, μιας και είναι ίσως η πιο γνωστή και πλέον εφαρμοσμένη αμπελοκομική και κηπουρική εργασία. Όσοι με έχουν παρακολουθήσει σε διαλέξ
Εικόνα
Νέα και παλαιωμένα κρασιά Magavali winery Το φρέσκο κρασί, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της οινοποίησης, συχνά δεν είναι ακόμη έτοιμο για κατανάλωση. Η οξύτητά του μπορεί να είναι πολύ τονισμένη και οι ταννίνες του επιθετικές (στα ερυθρά κρασιά).  Σε αυτήν την περίπτωση, με την πάροδο του κατάλληλου χρόνου θα αποκτήσει την ισορροπία των γευστικών του χαρακτηριστικών. Μιλάμε τότε για τη διαδικασία της παλαίωσης, που γίνεται με το κρασί στην κάβα του οινοποιείου, του εμπόρου, της κάβας, του εστιατορίου ή βέβαια του οινόφιλου. Η παλαίωση του κρασιού είναι μια σπουδαία και ενδιαφέρουσα διαδικασία, κατά την οποία πραγματοποιούνται μεταβολές στο χρώμα, στην οσμή και στη γεύση του. Όσο μένει το κρασί στην κάβα χάνει τη «σκληρότητά» του και γίνεται πιο «μαλακό» στη γεύση, χάνει την οσμή «ζυμών» και αποκτά μια ευωδία, που με την πάροδο του χρόνου γίνεται περισσότερο σύνθετη και ονομάζεται μπουκέτο (bouquet). Το χρώμα των ερυθρών κρασιών ανοίγει, γίνεται πιο κεραμιδί, ενώ των λευκώ

Παρουσίαση Αγιωργίτικο ερυθράς Οινοποίησης Magavali_winery

Εικόνα
Το Αγιωργίτικο Magavali είναι μια γηγενής ποικιλία κόκκινου οίνου που καλλιεργείται από αρχαιοτάτους χρόνους στην περιοχή της Πελοποννήσου. Το Αγιωργίτικο θεωρείται σαν μια από τις καλύτερες και περισσότερο αναγνωρίσιμες Ελληνικές ποικιλίες παγκοσμίως.  Σύμφωνα με τους κανόνες της Μεσογειακής διατροφής, δύο ποτηράκια κρασιού στο καθημερινό μας τραπέζι θεωρούνται πολύτιμη συμβολή στην διατήρηση της υγείας και ευεξίας μας. Το Αγιωργίτικο Ερυθράς Οινοποίησης, ως κόκκινο ξηρό κρασί, συνοδεύει θαυμάσια τα πιάτα κρεατικών, κυνήγι,καθώς και ποικιλίες ώριμων τυριών και ώριμων φρούτων. Στο κτήμα Magavali, στήν Σκοτεινή Αργολίδας καλλιεργούμε και παράγουμε το Αγιωργίτικο κρασί με τη μέθοδο της ερυθράς οινοποίησης, κατά την οποία τα στέμφυλα συμμετέχουν για μερικές ημέρες στη ζύμωση, χωρίς χημική ή άλλη επεξεργασία. Με αυτόν τον τρόπο το Αγιωργίτικο κρασί παίρνει από το σταφύλι περισσότερες ουσίες οι οποίες του δίνουν το έντονο χαρακτηριστικό του άρωμα, την πλούσια γεύση και το βα

Τί πιο ιδανικό από το να αφήνεις την φύση από μόνη της να σου χαρίζει τόσο όμορφα και γευστικά προιόντα, όπως ακριβώς έκαναν οι πρόγονοί μας!

Εικόνα
Τό κλάδεμα των πρέμνων τής αμπέλου...  Λίγα λόγια απαραίτητα για να δημιουργήσουμε μεγάλα κρασιά με εξαίρεση την ποιότητα και την διάρκεια μέσα στον χρόνο! Το κλάδεμα τού Αμπελιού " Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κάθε έτος και απαιτεί ο κλαδευτής πέρα από τη δεξιοτεχνία, να σκέφτεται και να κρίνει πριν από οποιαδήποτε ενέργειά του. Αυτό είναι απαραίτητο για: α. Να ισορροπήσει την παραγωγή με τη βλάστηση σε συνδυασμό με την ηλικία και την ευρωστία_του πρέμνου στη-μελετώμενη περιοχή. β. Να ρυθμίσει την παραγωγή έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διακύμανση. μεταξύ των ετών, όπως συμβαίνει στα ακλάδευτα πρέμνα. γ. Να βελτιώσει την ποιότητα της παραγωγής (περιεκτικότητα σε σάκχαρα και οξέα), τις διαστάσεις των σταφυλιών και των ραγών, καθώς και την εμφάνιση τους (σταφύλια αραιά ή πυκνά στην περίπτωση των επιτραπέζιων). δ. Να διατηρήσει το σχήμα. Το κλάδεμα καρποφορίας ανάλογα με το μήκος των παραγωγικών μονάδων (κεφαλές, αμολυτές) διακρίνεται σε βραχύ,