Παρουσίαση Αγιωργίτικο ερυθράς Οινοποίησης Magavali_winery


Το Αγιωργίτικο Magavali είναι μια γηγενής ποικιλία κόκκινου οίνου που καλλιεργείται από αρχαιοτάτους χρόνους στην περιοχή της Πελοποννήσου.
Το Αγιωργίτικο θεωρείται σαν μια από τις καλύτερες και περισσότερο αναγνωρίσιμες Ελληνικές ποικιλίες παγκοσμίως. 
Σύμφωνα με τους κανόνες της Μεσογειακής διατροφής, δύο ποτηράκια κρασιού στο καθημερινό μας τραπέζι θεωρούνται πολύτιμη συμβολή στην διατήρηση της υγείας και ευεξίας μας.
Το Αγιωργίτικο Ερυθράς Οινοποίησης, ως κόκκινο ξηρό κρασί, συνοδεύει θαυμάσια τα πιάτα κρεατικών, κυνήγι,καθώς και ποικιλίες ώριμων τυριών και ώριμων φρούτων.
Στο κτήμα Magavali, στήν Σκοτεινή Αργολίδας καλλιεργούμε και παράγουμε το Αγιωργίτικο κρασί με τη μέθοδο της ερυθράς οινοποίησης, κατά την οποία τα στέμφυλα συμμετέχουν για μερικές ημέρες στη ζύμωση, χωρίς χημική ή άλλη επεξεργασία.
Με αυτόν τον τρόπο το Αγιωργίτικο κρασί παίρνει από το σταφύλι περισσότερες ουσίες οι οποίες του δίνουν το έντονο χαρακτηριστικό του άρωμα, την πλούσια γεύση και το βαθύ πορφυρό, μοβ του χρώμα κάνοντάς το μοναδικό και άμεσα αναγνωρίσιμο.
Το (λαμπικάρισμα) γίνεται με αργή, φυσική καθίζηση, χωρίς ουσίες που θα αλλοίωναν την πλούσια γεύση του. 
Η εμφιάλωση γίνεται με φυσική ροή υπό κενό χωρίς την χρήση αντλιών ή μηχανημάτων, ώστε το κρασί να μην "χτυπηθεί" και χάσει την φρεσκάδα του.
Η διατήρησή του μέσα στη φιάλη από γυαλί  μέ 100 % φυσικό φελλό συμβάλλει ώστε το περιεχόμενο να μην υποβαθμιστεί ερχόμενο σε επαφή με το φώς και το οξυγόνο, κρατώντας έτσι την άριστη ποιότητά του μέχρι και την τελευταία σταγόνα. 
Και, αν τυχόν, σε κάποια περίπτωση πιούμε και λίγο παραπάνω, δεν έχουμε να φοβηθούμε για πονοκέφαλο ή στομαχικές διαταραχές, αφού το κρασί από το κτήμα μας Magavali winery μάς είναι στην ουσία - και με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω - ένας υγιεινός, φυσικός "χυμός" σταφυλιού, πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, πολυφαινόλες, ρεσβερατρόλη, 7500 μονάδες orac ανά 100 ml και αντιοξειδωτικές ουσίες.

https://magavali-winery.business.site/posts/6585732328633551745?hl=el


Μεθυστικά 
Βασίλειος Μαγκάβαλης 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο βασιλιάς Αγκαίος...

Αντιγηραντική Διατροφή

ΑΕΙΧΡΟΝΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ