Αναρτήσεις

Είναι αυτό το πιο υγιεινό κρασί του κόσμου;

Εικόνα
Ποιό είναι τό πιό υγιεινό κρασί του κόσμου; Wine Moschofilero & 2 Tea Magavali winery Greece  Μία σπουδαία ανακάλυψη δύο ποικιλιών τσαγιού χωρίς καφεΐνη, πού απορύπτει κάθε συντηριτικό στόν χυμό τού σταφυλιού κατά τήν αλκοολική ζύμωση καί στή συνέχεια στό κρασί πού θα παραχθεί ! Ξαναγράψτε τον γενετικό σας κωδικό με πράσινο τσάι και κόκκινο κρασί. Είναι αυτό το πιο υγιεινό κρασί του κόσμου; Καί όμως οί επιστημονικές μελέτες έρχονται νά τό επιβεβαιώσουν. Οινοποιείο στη Σκοτεινή τού νομού Αργολίδας μέ τήν επωνυμία Magavali winery παράγει το πρώτο κρασί στον κόσμο που δεν περιέχει θειώδη και συντηρητικά. Το οινοποιείο φαίνεται πως διεκδικεί την παγκόσμια πρωτιά στο πιο υγιεινό κρασί του κόσμου, καθώς με το κρασί του νά είναι απαλλαγμένο από συντηρητικά και θειώδη, παρουσιάζοντας έτσι υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών από οποιοδήποτε άλλο κρασί στην αγορά. Το μυστικό πίσω από τα οφέλη στήν ποικιλία Μοσχοφίλερο Magavali είναι τα συστατικά r

June 2020 wine news Magavali_winery

Εικόνα
Κορυφολόγημα αμπέλου: Magavali_winery Agiogritiko biodinamic grape. Κορυφολόγημα αμπέλου: πότε πρέπει να πραγματοποιείται; Μία από τις σημαντικότερες εργασίες του αμπελουργού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι τα χλωρά κλαδέματα. Ως χλωρά ή θερινά κλαδέματα ορίζουμε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις στο πρέμνο οι οποίες στοχεύουν γενικά σε: Διόρθωση λαθών κατά το χειμερινό κλάδεμα. Επίτευξη ισορροπίας μεταξύ καρποφορίας και βλάστησης. Κατάλληλη διευθέτηση των βλαστών επάνω στο πρέμνο ώστε να καθίσταται αποτελεσματικότερη η φωτοσύνθεση. Δημιουργία ισχυρών κληματίδων της ερχόμενης περιόδου. Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στα χλωρά κλαδέματα είναι: Βλαστολόγημα Κορυφολόγημα Ξεφύλλισμα Αραίωμα βοτρύων Χαραγή Αφαίρεση ταχυφυών βλαστών Στο παρόν άρθρο θα αναφερθώ στο κορυφολόγημα και ιδιαίτερα στο χρόνο που πρέπει να πραγματοποιείται αυτό, μιας και είναι ίσως η πιο γνωστή και πλέον εφαρμοσμένη αμπελοκομική και κηπουρική εργασία. Όσοι με έχουν παρακολουθήσει σε διαλέξ
Εικόνα
Νέα και παλαιωμένα κρασιά Magavali winery Το φρέσκο κρασί, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της οινοποίησης, συχνά δεν είναι ακόμη έτοιμο για κατανάλωση. Η οξύτητά του μπορεί να είναι πολύ τονισμένη και οι ταννίνες του επιθετικές (στα ερυθρά κρασιά).  Σε αυτήν την περίπτωση, με την πάροδο του κατάλληλου χρόνου θα αποκτήσει την ισορροπία των γευστικών του χαρακτηριστικών. Μιλάμε τότε για τη διαδικασία της παλαίωσης, που γίνεται με το κρασί στην κάβα του οινοποιείου, του εμπόρου, της κάβας, του εστιατορίου ή βέβαια του οινόφιλου. Η παλαίωση του κρασιού είναι μια σπουδαία και ενδιαφέρουσα διαδικασία, κατά την οποία πραγματοποιούνται μεταβολές στο χρώμα, στην οσμή και στη γεύση του. Όσο μένει το κρασί στην κάβα χάνει τη «σκληρότητά» του και γίνεται πιο «μαλακό» στη γεύση, χάνει την οσμή «ζυμών» και αποκτά μια ευωδία, που με την πάροδο του χρόνου γίνεται περισσότερο σύνθετη και ονομάζεται μπουκέτο (bouquet). Το χρώμα των ερυθρών κρασιών ανοίγει, γίνεται πιο κεραμιδί, ενώ των λευκώ

Παρουσίαση Αγιωργίτικο ερυθράς Οινοποίησης Magavali_winery

Εικόνα
Το Αγιωργίτικο Magavali είναι μια γηγενής ποικιλία κόκκινου οίνου που καλλιεργείται από αρχαιοτάτους χρόνους στην περιοχή της Πελοποννήσου. Το Αγιωργίτικο θεωρείται σαν μια από τις καλύτερες και περισσότερο αναγνωρίσιμες Ελληνικές ποικιλίες παγκοσμίως.  Σύμφωνα με τους κανόνες της Μεσογειακής διατροφής, δύο ποτηράκια κρασιού στο καθημερινό μας τραπέζι θεωρούνται πολύτιμη συμβολή στην διατήρηση της υγείας και ευεξίας μας. Το Αγιωργίτικο Ερυθράς Οινοποίησης, ως κόκκινο ξηρό κρασί, συνοδεύει θαυμάσια τα πιάτα κρεατικών, κυνήγι,καθώς και ποικιλίες ώριμων τυριών και ώριμων φρούτων. Στο κτήμα Magavali, στήν Σκοτεινή Αργολίδας καλλιεργούμε και παράγουμε το Αγιωργίτικο κρασί με τη μέθοδο της ερυθράς οινοποίησης, κατά την οποία τα στέμφυλα συμμετέχουν για μερικές ημέρες στη ζύμωση, χωρίς χημική ή άλλη επεξεργασία. Με αυτόν τον τρόπο το Αγιωργίτικο κρασί παίρνει από το σταφύλι περισσότερες ουσίες οι οποίες του δίνουν το έντονο χαρακτηριστικό του άρωμα, την πλούσια γεύση και το βα

Τί πιο ιδανικό από το να αφήνεις την φύση από μόνη της να σου χαρίζει τόσο όμορφα και γευστικά προιόντα, όπως ακριβώς έκαναν οι πρόγονοί μας!

Εικόνα
Τό κλάδεμα των πρέμνων τής αμπέλου...  Λίγα λόγια απαραίτητα για να δημιουργήσουμε μεγάλα κρασιά με εξαίρεση την ποιότητα και την διάρκεια μέσα στον χρόνο! Το κλάδεμα τού Αμπελιού " Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κάθε έτος και απαιτεί ο κλαδευτής πέρα από τη δεξιοτεχνία, να σκέφτεται και να κρίνει πριν από οποιαδήποτε ενέργειά του. Αυτό είναι απαραίτητο για: α. Να ισορροπήσει την παραγωγή με τη βλάστηση σε συνδυασμό με την ηλικία και την ευρωστία_του πρέμνου στη-μελετώμενη περιοχή. β. Να ρυθμίσει την παραγωγή έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διακύμανση. μεταξύ των ετών, όπως συμβαίνει στα ακλάδευτα πρέμνα. γ. Να βελτιώσει την ποιότητα της παραγωγής (περιεκτικότητα σε σάκχαρα και οξέα), τις διαστάσεις των σταφυλιών και των ραγών, καθώς και την εμφάνιση τους (σταφύλια αραιά ή πυκνά στην περίπτωση των επιτραπέζιων). δ. Να διατηρήσει το σχήμα. Το κλάδεμα καρποφορίας ανάλογα με το μήκος των παραγωγικών μονάδων (κεφαλές, αμολυτές) διακρίνεται σε βραχύ,

Όταν πίνουμε κρασί!

        Www.magavaliwinery.blogspot.gr 

"Σάν τό παλιό καλό κρασί"

Εικόνα
Σαν το παλιό καλό κρασί” είναι η φράση που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε κάτι ή κάποιον που βελτιώνεται όσο περνάει ο χρόνος. Η λέξη κλειδί στη φράση αυτή είναι το ”καλό”, γιατί αν ένα κρασί είναι αμφίβολης ποιότητας, η παλαίωση περισσότερο θα το βλάψει παρά θα το βελτιώσει. Ας μη χάνουμε χρόνο όμως, ελάτε να δούμε όλα όσα θέλατε να μάθετε για την παλαίωση του κρασιού και δεν ξέρατε πού να απευθυνθείτε... Τι σημαίνει παλαίωση; Παλαιώνοντας ένα κρασί, μπαίνουμε σε μία συνειδητή διαδικασία, κατά την οποία αποθηκεύουμε ένα κρασί κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, με στόχο να εξελιχθεί και να βρίσκεται στην τέλεια κατάσταση όταν θα έρθει η ενδεδειγμένη στιγμή να το ανοίξουμε. Προσοχή: Δεν πρέπει να μπερδεύουμε την παλαίωση με τη απλή συντήρηση. Με άλλα λόγια, ένα τυχαίο μπουκάλι κρασί που μας έκαναν δώρο πριν από 2-3 Χριστούγεννα μπορεί να το ανοίξουμε φέτος και να βρίσκεται σε αξιοπρεπέστατη κατάσταση (δεδομένου ότι δεν το είχαμε στη βεράντα ή δίπλα στο καλοριφέρ καθ’όλο