Αναρτήσεις

Γιατί όταν αγαπάς κάτι, πρέπει και να το αποδεικνύεις με πράξεις.

Εικόνα
Γιατί όταν αγαπάς κάτι, πρέπει και να το αποδεικνύεις με πράξεις.  Το κρασί είναι συνδεδεμένο με τον πολιτισμό των λαών, με τη θρησκεία και με τις διατροφικές τους συνήθειες. Η ετικέτα του κρασιού έχει εξελιχθεί σε έκφραση τέχνης και έχει τα δικά της μυστικά. Άλλωστε, ένα γλυκόπιοτο κρασί φτιάχνει τη διάθεση των ανθρώπων, τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα, τους φέρνει πιο κοντά, τους διαφοροποιεί…  Όπως ακριβώς και η τέχνη! Η οινοφιλία στην Ελλάδα αναπτύχθηκε μαζί με την άνθιση του ελληνικού κρασιού.  Πριν ο Έλληνας δεν είχε και πολλούς λόγους να είναι οινόφιλος, μια και δεν υπήρχαν παρά ελάχιστα αξιόλογα κρασιά στην αγορά.  Τώρα πια οινόφιλους βρίσκει κανείς παντού.  Οι εκθέσεις κρασιού και οι γευσιγνωσίες είναι το σημείο συνάντησής τους.  Εκεί βρίσκει κανείς ανθρώπους όλων των ηλικιών οι οποίοι αναδεύουν, μυρίζουν, πίνουν, φτύνουν και σχολιάζουν σε μια δική τους γλώσσα, δυσνόητη για όσους είναι απ’ έξω.  Θα μιλήσουν για τανίνες, χρονιές, οξύτητε

Ο οίνος κάνει το φτωχό πλούσιο στη φαντασία του και τον πλούσιο φτωχό στην πραγματικότητα.

Εικόνα
Ο οίνος κάνει το φτωχό πλούσιο στη φαντασία του και τον πλούσιο φτωχό στην πραγματικότητα. Στο magavali winery εδώ και 20 χρόνια κατά την οικογενειακή παράδοση,με τέχνη και επιστήμη μαζί συνεχίζουμε να δημιουργούμε Οίνους υψηλής ποιότητας,μόνο από ιδιωτικά, ολοκληρωτικά αμπέλια, πού καλλιεργούμε σε Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη στήν μυθική απέραντη κοιλάδα τής ορεινής Αργολίδας,την Σκοτεινή ... Σε υψόμετρο μόλις 790 μέτρα καλλιεργούμε ίσως τις πιο διαδεδομένες ελληνικές ποικιλίες Αγιωργίτικο ερυθράς Οινοποίησης  και Μοσχοφίλερο με διάκριση για την εκπληκτική οξύτητά του. Με δύο μεγάλα υπέροχα κρασιά από τον οίκο μας και την χρονιά τού 2018 σας παρουσιάζουμε τίς υπέροχες γεύσεις που πιστεύουμε να σας εντιπωσιάσουν ... Agiogritiko cava 2015 Magavali winery PGE Peloponnese Skoteini argolis Greece & Moschofilero 2015 PGE Peloponnese Skoteini argolis Greece Σε συνδυασμό με εκπληκτική εμφάνιση δώρου γιά κάθε άνθρωπο ,κάθε περίσταση, γιά όσους επιθυμο

Εγγυημένα κρασιά ποιότητας

Εικόνα
Ό,τι συμβαίνει με πλήθος προϊόντων συμβαίνει και με το ελληνικό κρασί: το επώνυμο ελληνικό κρασί εκτίθεται και αποκαλύπτεται, εκθέτει και αποκαλύπτει! Συνεπώς, όπως κάθε επώνυμο τυποποιημένο προϊόν, το επώνυμο ελληνικό κρασί παρέχει εγγυήσεις ποιότητας και ασφάλειας, ενώ ειδικά στην περίπτωσή του, οι παροχές διευρύνονται και στο κομμάτι της αυθεντικής απόλαυσης.  Πρώτα-πρώτα, κάθε φιάλη επώνυμου ελληνικού κρασιού αναγράφει στην ετικέτα της το όνομα του δημιουργού του. Του έμπειρου εκείνου ή πρωτοπόρου επαγγελματία έλληνα οινοποιού, που διαθέτει την τεχνογνωσία και την απαραίτητη αφοσίωση γι’ αυτό που κάνει. Του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από τις αναρίθμητες φροντίδες και τις αγωνίες που συνοδεύουν τη δημιουργία κάθε κρασιού. Αυτού που δεν διστάζει να εκτεθεί απέναντι στους πάντες, υπεύθυνα και ξεκάθαρα και όχι ανώνυμα και... «χύμα»!  Κάθε τέτοια φιάλη επώνυμου ελληνικού κρασιού αποκαλύπτει όμως πληροφορίες και για την προέλευση του κρασιού, την ποικιλία α

1η Νοεμβρίου 2018, Καλό μήνα με υγεία ευτυχία και κάθε επιθυμία ❣️

Εικόνα
1η Νοεμβρίου 2018, Καλό μήνα με υγεία ευτυχία και κάθε επιθυμία ❣️ Ταβερνιάρη μη με διώχνεις Είμαι μελαγχολικός Την αγάπη μου έχω χάσει Κι έχω μείνει μοναχός. Το κρασί είναι γιατρός μου Είναι και παρηγοριά Και μη με κατηγορείτε Που μεθώ για μια καρδιά. Φέρε πάλι ταβερνιάρη Φέρε και μη σταματάς Και στο τέλος να το φέρεις Στο ποτήρι της οκάς. Το κρασί είναι γιατρός μου Είναι και παρηγοριά Και μη με κατηγορείτε Που μεθώ για μια καρδιά. Από το οινοποιείο μας Magavali winery Grecee Σάς ευχόμαστε θερμά.... 🌹 1η Νοεμβρίου 2018, Καλό μήνα με υγεία ευτυχία και κάθε επιθυμία ❣️ Ανακαλύψτε τά ελληνικά ποιοτικά κρασιά στους παρακάτω συνδέσμους : Www.magavaliwinery.blogspot.gr https://magavali-winery.business.site

Το αμπελοτόπι

Εικόνα
Το αμπελοτόπι Το αμπελοτόπι είναι ζώνη της οποίας το σύνολο των προϊόντων παρουσιάζει κοινά, πρωτότυπα χαρακτηριστικά, διαφορετικά από εκείνα όμορων περιοχών.  Ένα αμπελοτόπι μπορεί να ταυτίζεται με τη ζώνη ονομασίας προέλευσης ή μέρος αυτής (στα αγγλικά, αμετάφραστο, και στα γαλλικά: terroir).  Το οινοπέδιο, αντίθετα, είναι μια «ζώνη μέσα στη ζώνη», δηλαδή συγκεκριμένα χωράφια μέσα σε μία ευρύτερη αμπελουργική ζώνη ποιότητος, τα όποια έχουν αποδείξει διαχρονικά πως έχουν την ικανότητα να παράγουν σταφύλια, το κρασί των οποίων είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση καλύτερο από άλλα της ίδιας περιοχής. (Στα αγγλικά: growth, στα γαλλικά: cru). Στη Σκοτεινή Αργολίδος καλλιεργούμε το Αγιωργίτικο ερυθράς Οινοποίησης σε ανώτερα επίπεδα ποιότητας Cava, προέρχεται από σταφύλια αναγεννητικής καλλιέργειας καί παλαιόνοντάς το σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η περιοχή βρίσκεται εντός ζώνης τής Νεμέας καί  παράγει σταφύλια 🍇 Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος.. Family business  Magava

Αγιωργίτικο 🍇 Magavali winery 🍷

Εικόνα
Αγιωργίτικο 🍇 Magavali winery 🍷   Στη γλώσσα του κρασιού οι όροι «παλαίωση» και «παλαιωμένος» δεν έχουν το συνηθισμένο νόημα του «φθαρμένου, που υπονοεί την εξασθένιση κάποιων προτερημάτων. Αντίθετα, τις περισσότερες φορές η παλαίωση ενός κρασιού για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το τελειοποιεί, ελαττώνοντας για παράδειγμα την οξύτητά του, στρογγυλεύοντας τις ταννίνες του, εκλεπτύνοντας το μπουκέτο του. Έτσι, η παλαίωση των οίνων δεν είναι στην πραγματικότητα παρά η (ελεγχόμενη) φυσιολογική τους εξέλιξη που περιλαμβάνει διάφορα στάδια ανάλογα με τον τύπο του κρασιού. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται και εκλέπτυνση και χωρίζεται σε δύο φάσεις, την ωρίμαση και τη φυσική παλαίωση. (Στα αγγλικά: ageing, στα γαλλικά: viellissement). Η ωρίμαση (και όχι «ωρίμανση», όπως συχνά γράφεται*), ξεκινά από τη στιγμή που ο μούστος γίνει κρασί και σταματά με την εμφιάλωση. Η ωρίμαση περιλαμβάνει διάφορες οινολογικές διαδικασίες (μεταγγίσεις, κολλάρισμα, φιλτράρισμα) και την παραμονή του κρασ

βιοδυναμικά κρασιά

Εικόνα
Δημιουργούνται μεγάλα κρασιά  στα βαρέλια, όπως μία ποιοτική ζωή,  ακολουθούν τούς ίδιους ρυθμούς...  Όταν συνδυάζει κανείς και τά δύο ✌  Τότε γεννιέται ένας μεγάλος έρωτας 💕 Συχνά ακούμε για βιοδυναμικά κρασιά, βιοδυναμική καλλιέργεια και ιστορίες για κέρατα και γεμάτα φεγγάρια. 1) Τι είναι όμως η βιοδυναμική οινοποίηση; Η βιοδυναμική οινοποίηση υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση για τη γεωργία, βασιζόμενη στην παρακολούθηση της πορείας των ουρανίων σωμάτων (το φεγγάρι, τους πλανήτες και τα αστέρια). Όλες οι βιοδυναμικές γεωργικές πρακτικές λαμβάνουν χώρα σύμφωνα με το σεληνιακό κύκλο, ακολουθώντας την πεποίθηση ότι ορισμένες ημέρες είναι καλύτερες για ορισμένες γεωργικές εργασίες και τελετουργίες από άλλες και ότι η πραγματοποίησή τους την κατάλληλη στιγμή αποδίδει καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης υπάρχουν εννέα διαφορετικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται ως λίπασμα προκειμένου ένα κρασί να είναι βιοδυναμικό, συμπεριλαμβανομένης της ταφής κεράτων αγελά