Το αμπελοτόπι


Το αμπελοτόπι




Το αμπελοτόπι είναι ζώνη της οποίας το σύνολο των προϊόντων παρουσιάζει κοινά, πρωτότυπα χαρακτηριστικά, διαφορετικά από εκείνα όμορων περιοχών. 
Ένα αμπελοτόπι μπορεί να ταυτίζεται με τη ζώνη ονομασίας προέλευσης ή μέρος αυτής (στα αγγλικά, αμετάφραστο, και στα γαλλικά: terroir). 
Το οινοπέδιο, αντίθετα, είναι μια «ζώνη μέσα στη ζώνη», δηλαδή συγκεκριμένα χωράφια μέσα σε μία ευρύτερη αμπελουργική ζώνη ποιότητος, τα όποια έχουν αποδείξει διαχρονικά πως έχουν την ικανότητα να παράγουν σταφύλια, το κρασί των οποίων είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση καλύτερο από άλλα της ίδιας περιοχής. (Στα αγγλικά: growth, στα γαλλικά: cru).

Στη Σκοτεινή Αργολίδος καλλιεργούμε
το Αγιωργίτικο ερυθράς Οινοποίησης
σε ανώτερα επίπεδα ποιότητας Cava, προέρχεται από σταφύλια αναγεννητικής καλλιέργειας καί παλαιόνοντάς το σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Η περιοχή βρίσκεται εντός ζώνης τής Νεμέας καί  παράγει σταφύλια 🍇 Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος..

Family business 
Magavali winery 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο βασιλιάς Αγκαίος...

Αντιγηραντική Διατροφή

ΑΕΙΧΡΟΝΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ