Αναρτήσεις

Magavali winery

Εικόνα
Αν και στις καθημερινές μας σχέσεις, είναι κρίμα να παραμένουμε απόλυτοι ή κάθετοι σε θέματα που εξελίσσονται και αλλάζουν στο χρόνο, εντούτοις στον χώρο της Oινογνωσίας μια κάθετη δοκιμή ενός συγκεκριμένου κρασιού σε διαφορετικές σοδιές, είναι πάντα ενδιαφέρουσα και καλοδεχούμενη.  Πρόκειται για την συνεχή προσπάθεια κάθε οινοπαραγωγού να αντιμετωπίσει οινο-λογικά τις τυχόν  κλιματικές αντιξοότητες μιας χρονιάς, επιστρατεύοντας όλα τα μέσα την γνώση και την εμπειρία για να αναδείξει τα γευστικά χαρακτηριστικά της περιοχής του!  Έτσι λοιπόν κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το magavali winery μπορούμε μαζί να κάνουμε την μοναδική αυτή απόλαυση γεύσεων πραγματικότητα. Μια εκδρομή στην Σκοτεινή τού νομού Αργολίδας φτάνει να γευτείτε τα κατά εσοδείας παλαιούς και νέους οίνους από την ιδιωτική μας συλλογή καθώς και οίνους που ήδη παλαιώνουν σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.  Μεθυστικά  Βασίλειος Μαγκάβαλης 
Εικόνα
Ενώ η σηγκομηδή των σταφυλιών πραγματοποιήθηκε, τώρα μένει η συνέχιση της φροντίδας των πρέμνων τής αμπέλου. Το ημερολόγιο τού αμπελουργού μάς συμβουλεύει πώς πρέπει να εφαρμοστεί η επιλογή για την σωστή λίπανση καθώς και η ελαφρά άροση στο χώμα. Να τονίσω εδώ ότι δεν εφαρμόζουμε ότι κάναμε πέρσι η τα προηγούμενα χρόνια, διότι οι καιρικές συνθήκες και το κλίμα έχει αλλάξει δραματικά! Καλό θα είναι εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε την άροση αμέσως μετά την οργανική λίπανση για να αποφύγουμε τυχόν εξουδετέρωση από τις ακτίνες του ήλιου, επίσης η πούδρα στο χούμο μετά από την άροση συγκρατεί την υγρασία πού πλέον είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το αμπέλι. Ώρα λοιπόν για να κάνουμε την θεωρία πράξη γιατί το καλό κρασί εκλεκτοί φίλοι και φίλες τού magavali winery Γίνεται στο αμπέλι. Καλή επιτυχία λοιπόν Μεθυστικά Βασίλειος Μαγκάβαλης 
Εικόνα
Τι σημαίνει το να ασκεί κάποιος το επάγγελμα ή την τέχνη του οινολόγου! Πολλοί νομίζουν ότι ο οινολόγος είναι κάποιος που απλά δοκιμάζει το κρασί. Ένας ολοκληρωμένος οινολόγος θα πρέπει να ασχολείται με το αμπέλι.  Όχι μόνο να ελέγχει πότε θα γίνει το πότισμα ή το ράντισμα σε συνεργασία με τον γεωπόνο, αλλά και να ξεχωρίζει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για τη συγκομιδή.  Αναλαμβάνει  την οινοποίηση, ανάλογα με την ποικιλία, το αμπελοτεμάχιο και την ωριμότητα του σταφυλιού που θα παραλάβει. Δεν ακολουθεί κάποια συνταγή και κάθε χρόνο προσαρμόζει τις οινοποιητικές τεχνικές στα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης σοδειάς. Καλείται να πάρει αποφάσεις, σε τι θερμοκρασία θα γίνει η ζύμωση, τι πίεση θα ασκήσουμε στα σταφύλια, τι είδους βαρέλια θα χρησιμοποιήσουμε, πόσο καιρό θα μείνει στα βαρέλια και φυσικά πώς θα γίνει το «μπλεντάρισμα», δηλαδή ο συγκερασμός των ποικιλιών στις δεξαμενές. Όλο το καλοκαίρι είμαστε στο αμπέλι, για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή πρώτη ύλη, το κρασ
Εικόνα
Το κρασί για μας τους Έλληνες, εκτός του ότι συμπεριλαμβάνεται στα πέντε βασικά στοιχεία της διατροφής μας μαζί με το νερό, το αλάτι, το λάδι και τα δημητριακά (ή μάλλον ακριβώς γι’ αυτό) συνδέθηκε στενά και με τον πολιτισμό, με τη θρησκεία μας. Παρ’ όλα αυτά, δεν υπήρξαν ρόδινες όλες οι περίοδοι της ελληνικής ιστορίας για το κρασί. Πέρασε από πολλές περιπέτειες, από μεσουρανήματα και διωγμούς, μέχρι να φτάσει στη σημερινή του θέση. Στη συνέχεια θα επιχειρήσουμε μία μικρή ιστορική αναδρομή η οποία θα αποδείξει τη διαχρονικότητα της αμπελοοινικής παράδοσης, έτσι όπως εξελίχτηκε στις διάφορες περιόδους της ιστορίας του τόπου μας για να καταλήξει στη σημερινή της μορφή. Στων αρχαίων Ελλήνων τα χρόνια Στην Ελλάδα, οι ευνοϊκές εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες επέτρεψαν την ευρεία διάδοση της καλλιέργειας του αμπελιού από πολύ νωρίς. Η αρχή της αμπελοκαλλιέργειας στον Ελλαδικό χώρο χάνεται στα βάθη της νεολιθικής περιόδου, η μεγαλύτερή της όμως ανάπτυξη σημειώνεται μεταξύ του 13

Η δίαιτα ORAC

Εικόνα
Στο Magavali winery δημιούργησαμε οίνο Ερυθρό ποικιλίας Αγιωργίτικο Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος CAVA 2015 με 7.800 μονάδες ORAC ανά μερίδα 100 ml οίνου.  Η δίαιτα ORAC είναι μία σχετικά καινούργια δίαιτα, της οποίας οι υποστηρικτές πιστεύουν πολύ στην αντιοξειδωτική ιδιότητα κάποιων τροφίμων. Κατά τη γνώμη μου είναι από τις καλύτερες και ποιοτικότερες εμπορικές δίαιτες που κυκλοφορούν αφού μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό μας μειώνοντας την ένταση διαφόρων προβλημάτων υγείας όπως η δυσκοιλιότητα και μακροπρόθεσμα θεωρητικά θα μπορούσε να μειώσει τη συχνότητα των καρδιοπαθειών και των καρκίνων. Σίγουρα δε θα μας έβλαπτε... kidney beans: τα φασόλια με τον υψηλότερο δείκτη ORAC Γενικά τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι για να είσαι ok με τη δίαιτα ORAC πρέπει να καταναλώνεις τρόφιμα που να σου προσφέρουν 3000-5000 μονάδες ORAC ημερησίως το λιγότερο.  Όμως υπάρχουν διάφορες απόψεις αφού υπάρχουν πολλοί που λένε ότι μπορεί να χρειαστεί και 5500 και 10.000 και
Εικόνα
Ένας ιδιαίτερος Οίνος Agiorgitiko cava Magavali ΠΓΕ Πελοπόννησος 2015 ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνιση του εντός λίγων ημερών με τα εξής Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά :  Έχει υποστεί ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια 3 ολόκληρα χρόνια. Βαθύ πορφυρό χρώμα με καστανές και βιολετί ανταύγειες. Επίγευση με διάρκεια , υπέροχο σώμα ευέλικτο , βελούδινο, ντελικάτο , μαλακές τανίνες. Ισορροπημένα ως προς την οξύτητα. Αναδύει αρώματα βανίλιας και κόκκινων φρούτων του δάσους, κεράσια, βατόμουρα , καθώς και πλούσια άλλα χαρακτηριστικά που προέρχονται από το βαρέλι και το χρόνο παλαίωσης. Συνοδεύει άριστα μαύρη σοκολάτα ,παλαιά κίτρινα τυριά ,κυνήγια και κόκκινες γλυκές σάλτσες. Επιδέχεται μακρά παλαίωση . Το απολαμβάνετε στους 18 βαθμούς Κελσίου. Μεθυστικά Βασίλειος Μαγκάβαλης 

Νέες γεύσεις 2017

Εικόνα
Είμαστε στην καρδιά τού τρύγου, εσοδείας 09 2017, αρχίζουν οι αλκοολικές ζυμώσεις που το γλευκοσάκχαρο μετατρέπεται σε αλκοόλ και μαζί τα υπέροχα αρώματα να πλημμυρίζουν το οινοποιείο μας 🍇 Αν δεν έχετε παρευρεθεί σε τέτοιου είδους στιγμές αξίζει να να το κάνετε, είναι μια απόλαυση χαράς πού θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία. Magavali winery Greece 🇬🇷