Ενώ η σηγκομηδή των σταφυλιών πραγματοποιήθηκε, τώρα μένει η συνέχιση της φροντίδας των πρέμνων τής αμπέλου.
Το ημερολόγιο τού αμπελουργού μάς συμβουλεύει πώς πρέπει να εφαρμοστεί η επιλογή για την σωστή λίπανση καθώς και η ελαφρά άροση στο χώμα.
Να τονίσω εδώ ότι δεν εφαρμόζουμε ότι κάναμε πέρσι η τα προηγούμενα χρόνια, διότι οι καιρικές συνθήκες και το κλίμα έχει αλλάξει δραματικά!
Καλό θα είναι εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε την άροση αμέσως μετά την οργανική λίπανση για να αποφύγουμε τυχόν εξουδετέρωση από τις ακτίνες του ήλιου, επίσης η πούδρα στο χούμο μετά από την άροση συγκρατεί την υγρασία πού πλέον είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το αμπέλι.
Ώρα λοιπόν για να κάνουμε την θεωρία πράξη γιατί το καλό κρασί εκλεκτοί φίλοι και φίλες τού magavali winery
Γίνεται στο αμπέλι.
Καλή επιτυχία λοιπόν
Μεθυστικά
Βασίλειος Μαγκάβαλης 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο βασιλιάς Αγκαίος...

Αντιγηραντική Διατροφή

ΑΕΙΧΡΟΝΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ