Αναρτήσεις

Τρία δροσερά κοκτέιλ με κρασί Magavali winery

Εικόνα
  Τρία δροσερά κοκτέιλ με κρασί Magavali winery Εμείς οι λάτρεις του κρασιού (όλον τον χρόνο και όλες τις εποχές!) συνηθίζουμε να ακούμε το καλοκαίρι ότι το κρασί δεν δροσίζει, παρά ζεσταίνει και βαραίνει. Τι να κάνουμε, όμως, που το προτιμούμε περισσότερο για λόγους υγείας από τά υπόλοιπα ποτά? Ο τέλειος τρόπος είναι να το αναμείξουμε μέ χυμούς ή αναψυκτικά καί μπόλικο πάγο, ώστε νά φτιάξουμε κοκτέιλ με δροσερές φυσαλίδες. Φυσικά, θα κεράσουμε και τους εκλεκτούς φίλους μας...  Δείτε αυτές τις τρείς καλοκαιρινές συνταγές Magavali winery και επιλέξτε αυτήν που σας ταιριάζει περισσότερο. 1η) πρόταση 1/2 ποτήρι ερυθρό κρασί Αγιωργίτικο 1/2 ποτήρι γκαζόζα 1 κουταλιά χυμό lime πάγος Γαρνίρισμα: φέτα lime Εκτέλεση: Συνδυάστε το κόκκινο κρασί magavali winery και τη γκαζόζα σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο. Ανακατέψτε ελαφρά και προσθέστε μια φέτα λεμόνι. Πειραματιστείτε με τα ποτήρια και συνδυάστε διαφορετικά σκεύη μεταξύ τους... 2η) πρόταση 2 μερη Μοσχοφίλερο 1 μέρος μαύρο ρο

Η θερμιδική αξία του κρασιού!

Εικόνα
 Η θερμιδική αξία ενός κρασιού που έχει 12,2% αιθυλικής αλκοόλης ανέρχεται σε 85 Kcal ανά 100ml. Το κρασί (και ιδιαίτερα το κόκκινο) είναι αναπόσπαστο στοιχείο της Μεσογειακής Διατροφής και χάρη στις ουσίες, που περιέχει, επιδρά στην εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού. Το κόκκινο κρασί περιέχει 5 διαφορετικές ουσίες με αντιοξειδωτική δράση (gallic acid, tannic acid, morin, quercetin, rutin), οι οποίες βρίσκονται και στα φρούτα, τα λαχανικά και το τσάι. Οι ουσίες αυτές ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια των πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες φέρονται να είναι ικανές να καταστείλουν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του καρκίνου του προστάτη και ακόμη να προκαλούν στα καρκινικά αυτά κύτταρα το μηχανισμό της απόπτωσης. Το φαινόμενο της απόπτωσης είναι η φυσική οδός που ακολουθούν όλα τα κανονικά κύτταρα που τα οδηγεί στο θάνατο. Τα σημαντικά αυτά ευρήματα προήλθαν από εργαστήριο της Μαδρίτης. Οι ερευνητές έβαλαν κάτω από συνθήκες εργαστηρίου, κύτταρα καρκίνου του προστάτη

Κάθε μπουκάλι με κρασί καί μία ιστορία !

Εικόνα
Moschofilero leyki skia   Το κρασί δεν είναι τίποτα λιγότερο από την εμφιαλωμένη γεύση του τοπίου, το άρωμα της γης,του κλίματος και όλα τα χαρακτηριστικά του κάθε ξεχωριστού τόπου, μετουσιωμένα σε ένα υγρό. Εμείς οι ετικέτες τού κρασιού πού λέτε είμαστε δύσκολη περίπτωση. Μπορούμε να είμαστε τόσο περίπλοκες, όσο τα περιεχόμενα μέσα στη φιάλη. Εκτός από την καλή εμφάνιση πρέπει να παρέχουμε πολλές πληροφορίες.  Υπάρχουν πολλά πού πρέπει να γνωρίζετε γιά ένα μπουκάλι κρασί, καί είναι η δουλειά μας να το κάνουμε γνωστό στον κάθε καταναλωτή . Μέσα από τήν δουλειά μας ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με τον πολιτισμό,  την τέχνη,την λογοτεχνία και την ιστορία . Η ιστορία ενός ανθρώπου όπως εξελίσσεται στο χρόνο είναι το αγαπημένο πεδίο έρευνας και μελέτης . Agiogritiko cava  Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η ανάδειξη του οινικού πολιτισμού μεσα απο εκείνες τις ιστορίες των ανθρώπων που σκέφτονται, δημιουργούν καί αφήνουν το στίγμα τους στο πέρασμα του χρόνου . Καλώς ήρθατε στο οινοποιείο Μ

10 Σεπτεμβρίου 2020 Παγκόσμια αγορά κρασί & Covid-19 (επιπτώσεις)

Εικόνα
Wine news Magavali_winery  Παγκόσμια αγορά: Η πανδημία της Covid-19 επιβεβαίωσε ορισμένες σημαντικές τάσεις, αλλά όχι όπως νομίζαμε.  Το 2020 αναμφίβολα θα καταταχθεί μεταξύ των πιο απρόβλεπτων ετών όλων των εποχών. Μεταξύ καλών και κακών εκπλήξεων, το Wine Intelligence επανεξετάζει 5 μεγάλες τάσεις που προέβλεψε νωρίτερα φέτος για να προσπαθήσει να ξεδιαλύνει μερικές από τις «πυκνές ομίχλες» που καλύπτουν το μέλλον. Μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο, για να μην πούμε τρελό, το να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε πώς θα αναπτυχθεί η παγκόσμια αγορά κρασιού κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας. Και όμως, περισσότερο από ποτέ, η ανίχνευση μελλοντικών κατευθύνσεων της αγοράς είναι απαραίτητη, είτε πρόκειται για τη λήψη των σωστών αποφάσεων είτε για την αξιοποίηση νέων ευκαιριών. Πρώτη πρόβλεψη: η παγκόσμια κατανάλωση κρασιού θα μειωθεί σε όγκο το 2020. «Πιστεύουμε ότι αυτή η πρόβλεψη θα επιβεβαιωθεί», αναφέρει ο Richard Halstead, διευθυντής του Wine Intelligence. Ωστόσο, μια καλή έκπληξη, η

ΤΑ ΚΡΑΣΙΆ ΤΑ ΦΤΙΆΧΝΕΙ Η ΦΎΣΗ ΚΑΊ ΌΧΙ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ

Εικόνα
Τί εννοούμε όταν λέμε βιοδυναμικό κρασί! Εννοούμε ό,τι τό δημιούργησε φυσικά ο άνθρωπος όπως ορίζουν τά άστρα, τό φεγγάρι καί η πανσέληνος 🌕.  Πρόκειται για καλλιέργεια βάσει της βιοδυναμικής φιλοσοφίας, όπου το αμπέλι θεωρείται μια οικολογική οντότητα που ξεκινά από το έδαφος και αναπτύσσεται, αλληλεπιδρά με τη γη, τη φύση, το σύμπαν και η ανάπτυξή του καθορίζεται από αυτά, ακολουθώντας την αρχή του «κύκλου της ζωής».  Μια βιοδυναμική καλλιέργεια πρέπει να αποτελεί μέρος ενός συνόλου, να αλληλεπιδρά με το σύμπαν και να αξιοποιεί τη γη, το νερό, τον αέρα, τη φωτιά, με την αστρολογία και τον ζωδιακό κύκλο να παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή της. Πιο απλά, μια βιοδυναμική καλλιέργεια βασίζεται στις αρχές της ομοιοπαθητικής και της ολιστικής, όπου όλοι οι οργανισμοί του αμπελιού συμμετέχουν με τον τρόπο τους και η βιοποικιλότητα του αμπελώνα ενθαρρύνεται. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ακόμη πρώιμο στάδιο, αλλά στο εμπόριο θα βρείτε ετικέτες με την αναγραφή «βιοδυναμικός οίνος». Πέραν του βιο

Είναι αυτό το πιο υγιεινό κρασί του κόσμου;

Εικόνα
Ποιό είναι τό πιό υγιεινό κρασί του κόσμου; Wine Moschofilero & 2 Tea Magavali winery Greece  Μία σπουδαία ανακάλυψη δύο ποικιλιών τσαγιού χωρίς καφεΐνη, πού απορύπτει κάθε συντηριτικό στόν χυμό τού σταφυλιού κατά τήν αλκοολική ζύμωση καί στή συνέχεια στό κρασί πού θα παραχθεί ! Ξαναγράψτε τον γενετικό σας κωδικό με πράσινο τσάι και κόκκινο κρασί. Είναι αυτό το πιο υγιεινό κρασί του κόσμου; Καί όμως οί επιστημονικές μελέτες έρχονται νά τό επιβεβαιώσουν. Οινοποιείο στη Σκοτεινή τού νομού Αργολίδας μέ τήν επωνυμία Magavali winery παράγει το πρώτο κρασί στον κόσμο που δεν περιέχει θειώδη και συντηρητικά. Το οινοποιείο φαίνεται πως διεκδικεί την παγκόσμια πρωτιά στο πιο υγιεινό κρασί του κόσμου, καθώς με το κρασί του νά είναι απαλλαγμένο από συντηρητικά και θειώδη, παρουσιάζοντας έτσι υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών από οποιοδήποτε άλλο κρασί στην αγορά. Το μυστικό πίσω από τα οφέλη στήν ποικιλία Μοσχοφίλερο Magavali είναι τα συστατικά r

June 2020 wine news Magavali_winery

Εικόνα
Κορυφολόγημα αμπέλου: Magavali_winery Agiogritiko biodinamic grape. Κορυφολόγημα αμπέλου: πότε πρέπει να πραγματοποιείται; Μία από τις σημαντικότερες εργασίες του αμπελουργού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι τα χλωρά κλαδέματα. Ως χλωρά ή θερινά κλαδέματα ορίζουμε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις στο πρέμνο οι οποίες στοχεύουν γενικά σε: Διόρθωση λαθών κατά το χειμερινό κλάδεμα. Επίτευξη ισορροπίας μεταξύ καρποφορίας και βλάστησης. Κατάλληλη διευθέτηση των βλαστών επάνω στο πρέμνο ώστε να καθίσταται αποτελεσματικότερη η φωτοσύνθεση. Δημιουργία ισχυρών κληματίδων της ερχόμενης περιόδου. Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στα χλωρά κλαδέματα είναι: Βλαστολόγημα Κορυφολόγημα Ξεφύλλισμα Αραίωμα βοτρύων Χαραγή Αφαίρεση ταχυφυών βλαστών Στο παρόν άρθρο θα αναφερθώ στο κορυφολόγημα και ιδιαίτερα στο χρόνο που πρέπει να πραγματοποιείται αυτό, μιας και είναι ίσως η πιο γνωστή και πλέον εφαρμοσμένη αμπελοκομική και κηπουρική εργασία. Όσοι με έχουν παρακολουθήσει σε διαλέξ