Αναρτήσεις

Magavali winery Greece 🇬🇷

Εικόνα
Από την ελληνική ατομική, οικογενειακή επιχείρηση Magavali winery σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα γιά την εμπιστοσύνη που μάς δείχνετε, με κάθε τρόπο! Ωστόσο εμείς ετοιμάζουμε την νέα μας εμφιάλωση παλαιομένων, οίνων μακράς ωρίμανσης, Αγιωργίτικο εσοδείας 09/2011, & Μοσχοφίλερο, μία χρονιά με υγειΰς σταφύλια 🍇 από τούς ιδιωτικούς μας αμπελώνες πού οινοποιήθηκε και ωρίμασε σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 36 ολόκληρους μήνες κάτω από ιδανικές συνθήκες κάβας στα κελάρια του οινοποιείου μας στην Σκοτεινή Αργολίδας. Πλησιάζουν οι μέρες λοιπόν που θα μπορείτε πλέον να κάνετε άριστους συνδιασμούς με φαγητά της ελληνικής κουζίνας και όχι μόνο! Φτάνει στο αποτέλεσμα να μην λείπει μια καλή συντροφιά. Φροντίζουμε την άφιξή τους τέλος του μήνα Σεπτέμβριου 2017 σε κάβες τής Ελλάδας και του εξωτερικού από όπου θα μπορείτε να το προμηθεύεστε. Εκλεκτή παρέα του Magavali winery εδώ σας χαιρετώ 👋 ελπίζω να είστε όλοι πάντα καλά και να έχετε ένα θεσπέσιο Σαββατοκύριακο. Μεθυστικά Βασίλ
Στην εποχή μας, μία από τις πιο επικίνδυνες ασθένειες και με μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας είναι ο καρκίνος, και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό λόγο που εξηγεί το γιατί οι επιστήμονες ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθειά τους να βρουν μια θεραπεία για αυτή τη μάστιγα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι η θεραπεία για αυτή τη θανάσιμη ασθένεια υπάρχει στα σίγουρα. Ωστόσο, οι μεγάλες  φαρμακοβιομηχανίες  δεν επιτρέπουν την κατάσταση να εξελιχθεί με την εύκολη λύση. Εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν όμως εξαιτίας του καρκίνου, έτσι η αλήθεια δεν θα πρέπει πλέον να αποκρύπτεται. Σας προσφέρουμε τα αποτελέσματα από μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από ειδικούς στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, και τα αποτελέσματα που πήραν, ο καρκίνος μπορεί να αντιμετωπιστεί με ορισμένες εναλλακτικές θεραπείες αντί της  χημειοθεραπείας , που εντέλει κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Δείτε και  Η Θανατηφόρα Απάτη της χημειοθεραπείας.

Συγκομιδή σταφυλιών

Εικόνα
Συγκομιδή σταφυλιών   Ο τρύγος [1] είναι η τελευταία φάση της δραστηριότητας της αμπελοκομίας και αφορά το μάζεμα των σταφυλιών. H χρονική στιγμή του τρύγου είναι πολύ σημαντική γιατί καθορίζει την ποιότητα του παραγόμενου οίνου. Σε γενικές γραμμές ο τρύγος γίνεται τους μήνες Αύγουστο-Οκτώβριο. Ο καθορισμός της ημερομηνίας του τρύγου γίνεται με βάση τη φυσιολογική και τεχνολογική ωριμότητα των σταφυλιών η οποία υπολογίζεται με ελέγχους που γίνονται σε αντιπροσωπευτικά δείγματα σταφυλιών. Ο βαθμός ωριμότητας βρίσκεται είτε εμπειρικά με το μάτι, ή με δοκιμή στη γεύση, είτε με χημικές μεθόδους όπως είναι η πυκνομέτρηση, όταν έχουμε να κάνουμε με σταφύλια που προορίζονται για παραγωγή κρασιού.   Ο πρόωρος τρύγος [2] θα μας δώσει οίνους λεπτούς με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη ενώ ο όψιμος τρύγος θα μας δώσει οίνους με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη και χαμηλή οξύτητα. Βέβαια οι διάφορες ποικιλίες σταφυλιών και οι τοπικές και ετήσιες κλιματολογικές συνθήκες, επηρρεάζουν

Το κρασί γίνεται στο αμπέλι.

Εικόνα
Το κρασί γίνεται στο αμπέλι.  Βασικοί αμπελουργικοί κανόνες για ποιοτικό κρασί: 1) Πυκνή φύτευση Εδώ υπάρχουν μόνο πλεονεκτήματα. Με αραιή φύτευση με απλά λόγια ζητάς από ένα κλήμα να σου αποδώσει Χ σταφύλια, ενώ στην πυκνή του ζητάς π.χ. Χ/2. Ο μεγαλύτερος αριθμός πρέμνων σου εξασφαλίζει ότι η ποσότητα σταφυλιού και στις 2 περιπτώσεις θα είναι πάνω κάτω η ίδια. Εφαρμοζόταν και εφαρμόζεται ακόμη σε ορισμένες περιπτώσεις στην κορινθιακή σταφίδα στο Αίγιο όπου κυριολεκτικά δεν υπάρχει ελεύθερο χώμα μεταξύ ενός πρέμνου και του επόμενου. Γινόταν διότι το ύψος της σταφίδας ήταν εξαιρετικά χαμηλό οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα σκίασης. Σταδιακά με την εμφάνιση της γραμμικής καλλιέργειας εγκαταλείφθηκε (ειδικά στο αμπέλι, όχι τόσο στη σταφίδα) ενώ στο εξωτερικό έχει γίνει κοινός τόπος εδώ και δεκαετίες. Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι λόγω ανταγωνισμού οι ρίζες επεκτείνονται σε βάθος και όχι επιφανειακά αποδίδοντας καλύτερα το χαρακτήρα του κάθε terroir. Ο ισχυρισμός που λέει ότι η πυκνή φύτευσ

Λευκή οινοποίηση

Εικόνα
Λευκή οινοποίηση, μόνον για ειδικούς οίνους υψηλής ποιότητας.  Στην κλασσική λευκή οινοποίηση οινοποιούμε ξεχωριστά τις ποικιλίες, ιδιαίτερα τις πολύ αρωματικές (π.χ. Μοσχούδι, Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο, Gewurztraminer, Chardonnay, Malvasia), ώστε να αναδείξουν το αρωματικό τους δυναμικό, ενώ οι υπόλοιπες μπορούν να συνοινοποιηθούν, αρκεί να έχουν παρόμοια ημερομηνία ωρίμανσης. Μετά την υποδοχή των λευκών σταφυλιών γίνεται αποβοστρύχωση, έκθλιψη και στη συνέχεια η σταφυλομάζα οδηγείται σε πνευματικό πιεστήριο ή απλό πιεστήριο. Παράλληλα με την έκθλιψη διοχετεύουμε υγρό θειώδες με δοσολογία 50-60 γρ/τόνο. Στο πιεστήριο προσθέτουμε ένζυμα πιεστηρίου για γρήγορο διαχωρισμό των λασπών (βαριές λάσπες) αργότερα στις δεξαμενές. Εξαίρεση στη διαδικασία αποτελεί ο διαφορετικός χειρισμός της σταφυλομάζας των αρωματικών ποικιλιών στις οποίες εφαρμόζουμε προζυμωτική εκχύλιση με ψύξη. Ο πιο εύκολος τρόπος ψύξης, για όσους δεν διαθέτουν σύστημα ψύξης και ειδικές ψυχόμενες δεξαμενές είναι κατα