Αναρτήσεις

Εικόνα
Η παραγωγή κρασιών εγγυημένης ποιότητας απαιτεί πολλές γνώσεις. Καταρχάς, γνώση των εργασιών του αμπελώνα ή με άλλα λόγια, μια αμπελουργία αιχμής, που οδηγεί στην παραγωγή υγιών σταφυλιών, με την επιθυμητή –ανά περίπτωση– συγκέντρωση χαρακτηριστικών υψηλής ποιότητας. Επίσης, απαιτεί γνώση των σύγχρονων και πολλές φορές καινοτόμων πρακτικών της οινοποίησης, δηλαδή μια σημαντική τεχνογνωσία γύρω από το «οινοποιείν», που οδηγεί σε κρασί εγγυημένης ποιότητας κάθε άλλο παρά «τυχαία». Όχι δηλαδή με... «χύμα» τρόπο.  Βεβαίως, η παραγωγή κρασιών εγγυημένης ποιότητας απαιτεί τη χρήση μιας ιδιαίτερα ακριβής, αλλά αναγκαίας και σύγχρονης τεχνολογίας, τόσο κατά τη διαδικασία της οινοποίησης, όσο και της τυποποίησης-εμφιάλωσης. Άλλωστε, η τυποποίηση, όχι μόνο προφυλάσσει το κρασί από κάθε είδους περιπέτειες, αλλά του δίνει και τη δυνατότητα να εξελιχθεί, να αναπτύξει την προσωπικότητά του, μέσω της ενδεχόμενης ωρίμασης στο βαρέλι και της παλαίωσης στη γυάλινη φιάλη, σε χώρους με ελεγχόμενες
Εικόνα
Ένα σπουδαίο φρούτο ισοδύναμο με το μητρικό γάλα! Άμεσα συνδεδεμένο με την καλοκαιρινή διατροφή, το σταφύλι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φρούτα των Ελλήνων, τόσο λόγω της δροσιστικής και ιδιαίτερης γεύσης του, όσο και λόγω της υψηλής θρεπτικής του αξίας. Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Το αμπέλι αλλιώς ονομάζεται και κλήμα (Vitis Vinifera), είναι αναρριχητικό φυτό και προϊόντα του ο μούστος, το κρασί, το ξίδι και οι σταφίδες, ενώ μπορεί να γίνει και γλυκό του κουταλιού. Είναι γνωστό ως καρπός από την αρχαιότητα και αναφέρεται για πρώτη φορά στη Βίβλο. Για το σταφύλι, υπάρχουν αναφορές από τα έπη του Ομήρου και δεν είναι τυχαίο ότι κατείχε δεσπόζουσα θέση στα συμπόσια των αρχαίων. Στην αρχαία ελληνική μυθολογία αναφέρονται τρία πρόσωπα με το όνομα Στάφυλος. Η επικρατέστερη σχετικά με το όνομα των σταφυλιών αναφέρεται στον Στάφυλο, που ήταν βοσκός του βασιλιά Οινέα. Κάθε σούρουπο, όταν οδηγούσε τα κοπάδια πίσω στο υποστατικό του αφεντικού του, πρόσεξε ότι μια γίδα καθυστε
Εικόνα
The Estate Magkavalis winery is based in Skoteini of Argolida. The company is Individual, Family and is a few meters at the highest point northwest of the village center on the street March 25 no. 1 The Foundation was made by the Βασίλειος Μαγκάβαλης1998 as decided to deal with the soil science, viticulture and wineries ... Vineyards are privately owned, consisting of three pieces in places where the soil and altitude has differences in soil composition.
Η δίαιτα ORAC είναι μία σχετικά καινούργια δίαιτα, της οποίας οι υποστηρικτές πιστεύουν πολύ στην αντιοξειδωτική ιδιότητα κάποιων τροφίμων. Κατά τη γνώμη μου είναι από τις καλύτερες και ποιοτικότερες εμπορικές δίαιτες που κυκλοφορούν αφού μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό μας μειώνοντας την ένταση διαφόρων προβλημάτων υγείας όπως η δυσκοιλιότητα και μακροπρόθεσμα θεωρητικά θα μπορούσε να μειώσει τη συχνότητα των καρδιοπαθειών και των καρκίνων. Σίγουρα δε θα μας έβλαπτε... kidney beans: τα φασόλια με τον υψηλότερο δείκτη ORAC Γενικά τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι για να είσαι ok με τη δίαιτα ORAC πρέπει να καταναλώνεις τρόφιμα που να σου προσφέρουν 3000-5000 μονάδες ORAC ημερησίως το λιγότερο. Όμως υπάρχουν διάφορες απόψεις αφού υπάρχουν πολλοί που λένε ότι μπορεί να χρειαστεί και 5500 και 10.000 και 20.000 ακόμα και 30.000 μονάδες ORAC για να είσαι σίγουρος. Έχει 2 πλεονεκτήματα: Χαρίζει υγεία και ευεξία. Κάτι το οποίο μάλλον ισχύει όντως, αφού τα τρόφιμα πο
Εικόνα
Μετά το πέρας των Αγ.ημερών φτάνουμε στο πρώτο Σαββατοκύριακο μετά εορτών σας στέλνουμε λοιπόν τις ευχές μας να περάσετε όσο ποιό υπέροχα γίνεται..
Εικόνα
Αγαπητοί φίλοι του μαγικού κόσμου του αμπελιού, Είναι βέβαιο ότι η χώρα μας βιώνει στιγμές που πολλοί από εμάς δεν είχαμε φανταστεί, παρά τη βαθιά κρίση που βίωνε η οικονομία και η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια. Είναι στιγμές πολύ δύσκολες για τις οποίες δεν αρκεί η σταθερή μας παρότρυνση για αισιοδοξία, ασχέτως αν μόνο αυτή μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις. Ακόμα και στον «δικό μας» χώρο, το χώρο του κρασιού, οι Έλληνες παραγωγοί φαίνεται να ζούνε το οξύμωρο της σταδιακής παγκόσμιας αναγνώρισης και σεβασμού για τα κρασιά τους, τη στιγμή που η χώρα τους βυθίζεται στο άγνωστο και γίνεται πρωτοσέλιδο με αρνητικό τρόπο. Δεν μπορούμε όμως να αλλάξουμε τα δεδομένα παρά μόνο την αντιμετώπισή τους.  Και δεδομένου ότι σίγουρα δεν έχετε ανάγκη μία ακόμα ανάλυση, θα μείνουμε στα περί του οίνου με μοναδική ευχή να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες που σίγουρα είναι μπροστά μας. Ο χώρος του Ελληνικού κρασιού ευτυχώς βρί
Εικόνα
Καλώς ορίσατε στο μαγικό κόσμο του οίνου του αγαπητού Εδώ μπορείτε να συνομηλήσετε με την διεύθυνση του οινοποιείου μας Να ενημερωθείτε για τα προϊόντα μας Να ρωτήσετε και να σας πούμε τα μυστικά του κρασιού που σας ενδιαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και το χρώμα για κάθε γούστο... Από το ktimamagavalis ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΝ ευχόμαστε ολόψυχα μια υπέροχη εβδομάδα και πίνοντας στην υγειά σας με νέες αφίξεις από Μοσχοφίλερο 2014 να έχετε μια όμορφη νύχτα Δευτέρας... Μεθυστικά Βασίλης Μαγκάβαλης