Αναρτήσεις

Εικόνα
The Estate Magkavalis winery is based in Skoteini of Argolida. The company is Individual, Family and is a few meters at the highest point northwest of the village center on the street March 25 no. 1 The Foundation was made by the Βασίλειος Μαγκάβαλης1998 as decided to deal with the soil science, viticulture and wineries ... Vineyards are privately owned, consisting of three pieces in places where the soil and altitude has differences in soil composition.
Η δίαιτα ORAC είναι μία σχετικά καινούργια δίαιτα, της οποίας οι υποστηρικτές πιστεύουν πολύ στην αντιοξειδωτική ιδιότητα κάποιων τροφίμων. Κατά τη γνώμη μου είναι από τις καλύτερες και ποιοτικότερες εμπορικές δίαιτες που κυκλοφορούν αφού μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό μας μειώνοντας την ένταση διαφόρων προβλημάτων υγείας όπως η δυσκοιλιότητα και μακροπρόθεσμα θεωρητικά θα μπορούσε να μειώσει τη συχνότητα των καρδιοπαθειών και των καρκίνων. Σίγουρα δε θα μας έβλαπτε... kidney beans: τα φασόλια με τον υψηλότερο δείκτη ORAC Γενικά τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι για να είσαι ok με τη δίαιτα ORAC πρέπει να καταναλώνεις τρόφιμα που να σου προσφέρουν 3000-5000 μονάδες ORAC ημερησίως το λιγότερο. Όμως υπάρχουν διάφορες απόψεις αφού υπάρχουν πολλοί που λένε ότι μπορεί να χρειαστεί και 5500 και 10.000 και 20.000 ακόμα και 30.000 μονάδες ORAC για να είσαι σίγουρος. Έχει 2 πλεονεκτήματα: Χαρίζει υγεία και ευεξία. Κάτι το οποίο μάλλον ισχύει όντως, αφού τα τρόφιμα πο
Εικόνα
Μετά το πέρας των Αγ.ημερών φτάνουμε στο πρώτο Σαββατοκύριακο μετά εορτών σας στέλνουμε λοιπόν τις ευχές μας να περάσετε όσο ποιό υπέροχα γίνεται..
Εικόνα
Αγαπητοί φίλοι του μαγικού κόσμου του αμπελιού, Είναι βέβαιο ότι η χώρα μας βιώνει στιγμές που πολλοί από εμάς δεν είχαμε φανταστεί, παρά τη βαθιά κρίση που βίωνε η οικονομία και η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια. Είναι στιγμές πολύ δύσκολες για τις οποίες δεν αρκεί η σταθερή μας παρότρυνση για αισιοδοξία, ασχέτως αν μόνο αυτή μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις. Ακόμα και στον «δικό μας» χώρο, το χώρο του κρασιού, οι Έλληνες παραγωγοί φαίνεται να ζούνε το οξύμωρο της σταδιακής παγκόσμιας αναγνώρισης και σεβασμού για τα κρασιά τους, τη στιγμή που η χώρα τους βυθίζεται στο άγνωστο και γίνεται πρωτοσέλιδο με αρνητικό τρόπο. Δεν μπορούμε όμως να αλλάξουμε τα δεδομένα παρά μόνο την αντιμετώπισή τους.  Και δεδομένου ότι σίγουρα δεν έχετε ανάγκη μία ακόμα ανάλυση, θα μείνουμε στα περί του οίνου με μοναδική ευχή να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες που σίγουρα είναι μπροστά μας. Ο χώρος του Ελληνικού κρασιού ευτυχώς βρί
Εικόνα
Καλώς ορίσατε στο μαγικό κόσμο του οίνου του αγαπητού Εδώ μπορείτε να συνομηλήσετε με την διεύθυνση του οινοποιείου μας Να ενημερωθείτε για τα προϊόντα μας Να ρωτήσετε και να σας πούμε τα μυστικά του κρασιού που σας ενδιαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και το χρώμα για κάθε γούστο... Από το ktimamagavalis ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΝ ευχόμαστε ολόψυχα μια υπέροχη εβδομάδα και πίνοντας στην υγειά σας με νέες αφίξεις από Μοσχοφίλερο 2014 να έχετε μια όμορφη νύχτα Δευτέρας... Μεθυστικά Βασίλης Μαγκάβαλης
Εικόνα
 Η ευεργετική επίδραση του κρασιού στην υγεία έχει αναγνωριστεί από το ιατρικό επάγγελμα εδώ και αιώνες. Ο Ιπποκράτης συνιστούσε ειδικά κρασιά σαν αντιπυρετικά, διουρητικά ή απολυμαντικά πληγών, αλλά και σαν διατροφικά πρόσθετα ήδη από το 450 π.Χ. Το κρασί είναι ένα ήπιο ηρεμιστικό , που ελαττώνει το άγχος και περιορίζει την ένταση . Σαν μέρος της καθημερινής δίαιτας, το κρασί δρα σαν ορεκτικό και δίνει στο σώμα ενέργεια , ουσίες που υποβοηθούν την πέψη καθώς και μικρές ποσότητες βιταμινών . Η καθημερινή μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού δρα προστατευτικά και προληπτικά ενάντια στην στεφανιαία νόσο αλλά και σε πολλές μορφές καρκίνου . Τούτο οφείλεται στα φλαβονοειδή, στις κατεχίνες και στις τανίνες του κόκκινου κρασιού, ουσίες που ενεργούν σαν αντιοξειδωτικά σώματα εμποδίζοντας τις ελεύθερες ρίζες να βλάψουν τα κύτταρα. Κάποια ειδικά συστατικά των φλαβονοειδών αποδείχτηκε πρόσφατα ότι εμποδίζουν τη σκλήρυνση των αρτηριών . Υπάρχουν επίσης συστατικά στα σταφύλια
Εικόνα
Η επιστήμη αποφάνθηκε: Πίνετε κρασί, κάνει καλό! Τα τελευταία χρόνια το «ρεύμα» της Μεσογειακής Γαστρονομίας έχει φέρει τα βασικά συστατικά της διατροφής των Μεσογειακών λαών στο προσκήνιο. Γιατροί, διατροφολόγοι και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων μελετούν ακατάπαυστα τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Μεσογείου, προκειμένου να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της μακροζωίας, αλλά και της ευζωίας τους. Το αμπέλι, στο σταφύλι και το κρασί είναι αναπόσπαστα στοιχεία της Μεσογειακής καθημερινότητας εδώ και αιώνες. Το κρασί ειδικά δεν έλειψε ποτέ από κανένα νοικοκυριό, τόσο ως ποτό όσο και ως φάρμακο, αφού οι ευεργετικές ιδιότητές του στην υγεία περνούσαν με γραπτό αλλά και άγραφο τρόπο από κάθε γενιά στην επόμενη. Σήμερα η διεθνής επιστημονική κοινότητα μελετάει το κρασί περισσότερο από ποτέ. Όχι για να αποδείξει την θεραπευτική του διάσταση – αυτή έχει πλέον παγιωθεί εδώ και πολύ καιρό. Στόχος όλων των μελετών είναι πια να καταγράψουν όλες τις πτυχές της ανθρώπ