Αναρτήσεις

Το φυσικό κρασί 🥂

Εικόνα
Το φυσικό  κρασί είναι το  κρασί  το οποίο τηρεί κάποια κριτήρια ώστε να χαρακτηριστεί "φυσικό", καθώς αυστηρός όρος για το τι είναι "φυσικό κρασί" δεν υπάρχει. Οι αμπελώνες που προέρχεται το σταφύλι πρέπει να είναι βιολογικοί ή βιοδυναμικοί και ο τρύγος να γίνεται μόνο με τα χέρια και όχι με μηχανικά μέσα.  Η αλκοολική ζύμωση πρέπει να γίνεται με άγριες ζύμες και χωρίς να προστεθούν ένζυμα. Επίσης το "φυσικό κρασί" δεν έχει πρόσθετα (acid, tannin, colouring) εκτός από θειώδη που δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 70mg/l. Τελός, κανενός είδους άλλη τεχνική επεξεργασία δεν εφαρμόζεται, όπως αντίστροφη όσμοση, spinning cone, κρυοεκχείληση, ultraviolet C irradiation, φινίρισμα, καθώς και σταθεροποίηση. Το κρασί πρέπει να είναι ελαφριά ή καθόλου φιλτραρισμένο. Και με τον κανόνα της φύσης σάς ευχαριστώ θερμά για τόν πολύτιμο χρόνο σας πού αφιερώσατε γιά τήν περιήγηση τού υπέροχου αυτού άρθρου γιά το φυσικό κρασί   Σας χαιρετώ καί ελπίζω πάντα να είστ

Αγιωργίτικο κάβα 2015 Magavali winery 🍷

Εικόνα
                  Αγιωργίτικο κάβα 2015                        Magavali winery 🍷 Είναι η πιο αναγνωρίσιμη ελληνική ερυθρή ποικιλία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η πολυδυναμική αυτή ποικιλία ερυθρού σταφυλιού, έχει την ικανότητα να παράγει μεγάλη γκάμα κρασιών, από φρέσκα φρουτώδη εκχυλισμένα ερυθρά και ροζέ κρασιά με χαμηλές τανίνες, απαλά ερυθρά με μέτριο σώμα, συμπυκνωμένα τανικά κρασιά με εξαιρετικό δυναμικό παλαίωσης, αλλά ακόμα και ενδιαφέροντα γλυκά κρασιά. Όμορφη βραδιά από την Σκοτεινή Αργολίδας... Στήν υγειά σας αγαπητοί φίλες και φίλοι του μαγικού κόσμου του κρασιού...🥀

Χρόνια πολλά ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος

Εικόνα
Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, ο συγκλονιστικός αυτός ενεστώτας  παραμένοντας το ισχυρότερο αντίδοτο στην καταθλιπτική καταχνιά των ημερών μας, είναι έτοιμος να «ζυμώσει» μέσα στο κελάρι της ψυχής μας πίστη, αγάπη και αισιοδοξία!  Έτσι για να αξιοποιήσουμε τόσο πνευματικά όσο και οινοπνευματικά τη φετινή χρονιά, ανάμεσα στα καθιερωμένα υπάρχουν στο προσκήνιο φιάλες με οίνους  παλαιούς, υψηλής ποιότητας που θα γρατζουνίσουν σαν ένα απαλό χάδι βελούδου τους ουρανίσκους του κάθε φίλου και της κάθε φίλης του Magavali winery 🍷 Χρόνια πολλά αγαπητή, εκλεκτή παρέα μας με κάθε επιθυμία να αποτελέσει πραγματικότητα.. 🌹 Μεθυστικά Ο οινοποιός σας.. 🌹  Βασίλειος Μαγκάβαλης

Το άστρο των Χριστουγέννων

Εικόνα
Το άστρο των Χριστουγέννων εμφανίστηκε πριν από 2000 χρόνια περίπου και ήταν αυτό που καθοδήγησε τους μάγους στον μικρό Ιησού. Η ακριβής ταυτότητα και φύση του άστρου αυτού αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα μυστήριο για την επιστήμη. Πολλοί επιστήμονες προσπάθησαν να ερμηνεύσουν το παράδοξο αυτό φαινόμενο, αλλά καμία θεωρία δεν κατάφερε να το ερμηνεύσει εξ ολοκλήρου. Σε κάθε άνθρωπο έλκει τον θαυμασμό, σε μεγάλο ή μικρό βαθμό αυτό το αξιοσημείωτο γεγονός. Η μόνη αξιόπιστη πηγή που δίνει πληροφορίες για το άστρο των Χριστουγέννων (ή Άστρο) είναι το ευαγγέλιο κατά Ματθαίου στην αρχή του 2oυ κεφαλαίου. Εκεί ο ευαγγελιστής αναφέρει: "1 Aφού λοιπόν γεννήθηκε ο Iησούς Xριστός στη Bηθλεέμ της Iουδαίας, στις μέρες του βασιλιά Hρώδη, κατέφτασαν στα Iεροσόλυμα σοφοί από την Aνατολή,2 ρωτώντας: Πού είναι ο νεογέννητος βασιλιάς των Iουδαίων; Γιατί είδαμε το άστρο του στην Aνατολή και ήρθαμε να τον προσκυνήσουμε. 3 Aλλ’ ο βασιλιάς Hρώδης ταράχτηκε, όταν το άκουσε αυτό, κα

Μοσχοφίλερο 2015 Λευκή Σκιά magavali winery

Εικόνα
Το Μοσχοφίλερο magavali είναι μία έντονα αρωματική και κομψή λευκή ποικιλία, από τις πιο διαδεδομένες στην Ελλάδα (με ερυθρωπό φλοιό), τα κρασιά της οποίας φημίζονται για την εμπορικότητά τους, αφού είναι τα πρώτα σε κατανάλωση στην Ελλάδα, ενώ αποτελούν το βαρύ πυροβολικό των εξαγωγών μας. Το Μοσχοφίλερο, δίνει τον καλύτερό του εαυτό στην Σκοτεινή τού νομού Αργολίδας , (μια από τις σημαντικότερες αμπελουργικές ζώνες της χώρας μας), όπου καλλιεργείται από αρχαιοτάτων χρόνων, ενώ στις μέρες μας κυκλοφορεί με την ένδειξη Ο.Π.Α.Π. & ΠΓΕ. Καλλιεργείται  επίσης  σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα και λιγότερο στην Λευκάδα, την Ζάκυνθο, την Πρέβεζα και την Μαγνησία. Το Μοσχοφίλερο είναι πολυδύναμη ποικιλία, μπορεί δηλαδή να δώσει πολλά διαφορετικά είδη κρασιών, υψηλής ποιότητας. Συνήθως χρησιμοποιείται για την παραγωγή λευκών κρασιών, λιγότερο ροζέ, ενώ μπορεί να δώσει και αξιόλογους αφρώδεις οίνους. Το βασικό χαρακτηριστικό του Μοσχοφίλερου, είναι ο εκρηκτικός μοσ

Η ομορφιά τού φυσικού οίνου << κρασιού >>

Εικόνα
          Η Ομορφιά τού οίνου <<κρασιού>> Την ομορφιά εμείς οι άνθρωποι ποτέ δεν την κατέχουμε απόλυτα. Μας τη χαρίζει η Φύση και εμείς με τη σειρά μας οφείλουμε να την αναγνωρίσουμε και να τη διατηρήσουμε.  Η ομορφιά της φύσης βρίσκεται σε κάθε τόπο σε κάθε αμπελώνα και μπορεί να διατηρηθεί χωρίς πολλές παρεμβάσεις και υπερβολές, με φυσικές μόνο μεθόδους.  Στο οινοποιείο μας magavali winery , στόχος μας είναι το αρμονικό φυσικό αποτέλεσμα, το ΦΥΣΙΚΌ ... το οποίο σέβεται την ποιότητα και την ομορφιά που χάρισε η Φύση. Και τό αποτέλεσμα είναι, η προσπάθειά μας να σάς παραδώσουμε με σωστό τρόπο τίς υπέροχες γεύσεις, από τίς καλύτερες εσοδείες της κάθε επιλεγμένης χρονιάς μόνο, άμεσα και εύκολα,γιά να μοιραστούμε μαζί τα υπέροχα μπουκέτα των εκπληκτικών αρωμάτων από την ιδιωτική συλλογή της κάβας μας με τήν επωνυμία της οικογενειακής ελληνικής επιχείρησης Magavali winery.

Ένα καταπληκτικό έδεσμα! 😉

Εικόνα
 Το Magavali winery παρουσιάζει ένα καταπληκτικό έδεσμα για το αγαπημένο και αξιολάτρευτο κοινό μας... 'Έτσι οι γιορτές θα κρατήσουν περισσότερο! Αυτή η ιδέα είναι πολύ δημοφιλής στις βόρειες χώρες, με τους βαρείς χειμώνες, αλλά αρέσει και σε μας, τις κρύες βραδιές του χειμώνα, με φίλους, δίπλα στο τζάκι, γιατί είναι ένα πολύ γλυκό, αρωματικό, θερμαντικό και … μεθυστικό ποτό. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα περίπου 1 λίτρο κρασί, κατά προτίμηση κόκκινο, 3-4 ξυλάκια κανέλας, το φλούδι από ένα πορτοκάλι, 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη (εννοείται πως η «τροφή» προτιμά το μέλι, χωρίς δεύτερη σκέψη, από όλες τις απόψεις, ακόμη και την γευστική!), ελάχιστο μπαχάρι και 4-5 γαρίφαλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα, σε μέτρια θερμοκρασία, για 15 περίπου λεπτά, όσο χρειάζεται να απελευθερωθούν τα αρώματα, χωρίς να το αφήσουμε να βράσει, γιατί θα εξατμιστεί το κρασί. Εναλλακτικά, μπορούμε να βράσουμε τα υλικά με ελάχιστο νερό (μισό φλυτζάνι του τσαγιού) και να προσθέσουμε στο τέλος το κρασ