Ένα καταπληκτικό έδεσμα! 😉

 Το Magavali winery παρουσιάζει ένα καταπληκτικό έδεσμα
για το αγαπημένο και αξιολάτρευτο κοινό μας...



'Έτσι οι γιορτές θα κρατήσουν
περισσότερο!
Αυτή η ιδέα είναι πολύ δημοφιλής στις βόρειες χώρες, με τους βαρείς χειμώνες, αλλά αρέσει και σε μας, τις κρύες βραδιές του χειμώνα, με φίλους, δίπλα στο τζάκι, γιατί είναι ένα πολύ γλυκό, αρωματικό, θερμαντικό και … μεθυστικό ποτό.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα περίπου 1 λίτρο κρασί, κατά προτίμηση κόκκινο, 3-4 ξυλάκια κανέλας, το φλούδι από ένα πορτοκάλι, 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη (εννοείται πως η «τροφή» προτιμά το μέλι, χωρίς δεύτερη σκέψη, από όλες τις απόψεις, ακόμη και την γευστική!), ελάχιστο μπαχάρι και 4-5 γαρίφαλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα, σε μέτρια θερμοκρασία, για 15 περίπου λεπτά, όσο χρειάζεται να απελευθερωθούν τα αρώματα, χωρίς να το αφήσουμε να βράσει, γιατί θα εξατμιστεί το κρασί. Εναλλακτικά, μπορούμε να βράσουμε τα υλικά με ελάχιστο νερό (μισό φλυτζάνι του τσαγιού) και να προσθέσουμε στο τέλος το κρασί για λίγα λεπτά, να ενσωματωθεί με το σιρόπι, που θα έχει δημιουργηθεί. Αφήνουμε τα υλικά να τραβήξουν για λίγα λεπτά μετά το σβήσιμο της φωτιάς, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και σερβίρουμε, όσο είναι ακόμα ζεστό.
Οι δοσολογίες είναι φυσικά ενδεικτικές. Δοκιμάστε το και προσαρμόστε το στις προτιμήσεις σας. Πολλοί προσθέτουν και κάρδαμο ή και φλούδα από λεμόνι.
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τσίπουρο, ρακί, τσικουδιά (προσωπικά δεν τα έχω δοκιμάσει με τις φλούδες, ίσως έχει ενδιαφέρον!)


Ο οινοποιός θέλησε να μοιραστεί μαζί σας την χαρά του για το κρασί 🥂

Βασίλειος Μαγκάβαλης


                       Magavali winery 🍷

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο βασιλιάς Αγκαίος...

Αντιγηραντική Διατροφή

ΑΕΙΧΡΟΝΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ