Αναρτήσεις

Εικόνα
Στο έδαφος μας ενδιαφέρει η τοπογραφία, η έκθεση, η φυσικοχημική σύσταση, το βάθος και η δομή. Το αμπέλι γενικά ευδοκιμεί σε περιοχές με μέτρια σύσταση των εδαφών.  Άποψη από τούς αμπελώνες μας ... Magavali winery, Σκοτεινή Αργολίδας . Ελλάδας γη.
Εικόνα
Ο Θείος λόγος και η θυσία της Σταύρωσης ας καθοδηγούν την σκέψη για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!. Μεθυστικά Βασίλειος Μαγκάβαλης
Εικόνα
Άνοιξη με το Μοσχοφίλερο 2015 ΠΓΕ Πελοπόννησος από τον αμπελώνα μας στην Σκοτεινή Αργολίδας όπου καλλιεργούμε το βελούδινο αγιωργίτικο ερυθράς Οινοποίησης και το ντελικάτο Μοσχοφίλερο στην Λευκή και στην χροιά τού ροζέ... Καλή Άνοιξη με νότες Μεθυστικές από... Magavali winery 

Διατροφή Orac

Εικόνα
Agiogritiko cava 2015 PGE Peloponnese Skoteini argolis Greece  Magavali winery  7.800 orac /100 ml wine  Η δίαιτα ORAC είναι μία σχετικά καινούργια δίαιτα, της οποίας οι υποστηρικτές πιστεύουν πολύ στην αντιοξειδωτική ιδιότητα κάποιων τροφίμων. Κατά τη γνώμη μου είναι από τις καλύτερες και ποιοτικότερες εμπορικές δίαιτες που κυκλοφορούν αφού μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό μας μειώνοντας την ένταση διαφόρων προβλημάτων υγείας όπως η δυσκοιλιότητα και μακροπρόθεσμα θεωρητικά θα μπορούσε να μειώσει τη συχνότητα των καρδιοπαθειών και των καρκίνων. Σίγουρα δε θα μας έβλαπτε... kidney beans: τα φασόλια με τον υψηλότερο δείκτη ORAC Γενικά τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι για να είσαι ok με τη δίαιτα ORAC πρέπει να καταναλώνεις τρόφιμα που να σου προσφέρουν 3000-5000 μονάδες ORAC ημερησίως το λιγότερο. Όμως υπάρχουν διάφορες απόψεις αφού υπάρχουν πολλοί που λένε ότι μπορεί να χρειαστεί και 5500 και 10.000 και 20.000 ακόμα και 30.000 μονάδες ORAC για να είσαι σίγουρος. Έχε
Εικόνα
Η θερμιδική αξία ενός κρασιού που έχει 12,2% αιθυλικής αλκοόλης ανέρχεται σε 85 Kcal ανά 100ml. Το κρασί (και ιδιαίτερα το κόκκινο) είναι αναπόσπαστο στοιχείο της Μεσογειακής Διατροφής και χάρη στις ουσίες, που περιέχει, επιδρά στην εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού. Το κόκκινο κρασί περιέχει 5 διαφορετικές ουσίες με αντιοξειδωτική δράση (gallic acid, tannic acid, morin, quercetin, rutin), οι οποίες βρίσκονται και στα φρούτα, τα λαχανικά και το τσάι. Οι ουσίες αυτές ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια των πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες φέρονται να είναι ικανές να καταστείλουν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του καρκίνου του προστάτη και ακόμη να προκαλούν στα καρκινικά αυτά κύτταρα το μηχανισμό της απόπτωσης. Το φαινόμενο της απόπτωσης είναι η φυσική οδός που ακολουθούν όλα τα κανονικά κύτταρα που τα οδηγεί στο θάνατο. Τα σημαντικά αυτά ευρήματα προήλθαν από εργαστήριο της Μαδρίτης. Οι ερευνητές έβαλαν κάτω από συνθήκες εργαστηρίου, κύτταρα καρκίνου του προστάτ

Maillard reaction

Εικόνα
Γιατί κάποια κρασιά, άσχετα από την ποικιλία, το χρώμα ή την προέλευση τους, έχουν αρώματα μελιού, καραμέλας ή κύμινου; Υπεύθυνη για όλα αυτά και για πολύ περισσότερα αρώματα είναι μια χημική αντίδραση που ονομάζεται Maillard reaction και οφείλει το όνομα της στον Γάλλο χημικό Louis-Camille Maillard, ο οποίος την περιέγραψε για πρώτη φορά το 1912. Συμβαίνει όταν τα υπολειπόμενα ή αζύμωτα σάκχαρα αντιδρούν με αμινοξέα ή πρωτεΐνες, σε περιβάλλον υψηλών θερμοκρασιών, ή όταν συνυπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε φυσιολογικές συνθήκες θερμοκρασίας. Το αποτέλεσμα αυτής της χημικής αντίδρασης το παρατηρούμε συνήθως σε ανεπεξέργαστες τροφές που άρχισαν να παίρνουν καφέ χρώμα, όπως στο ψημένο ή στο καψαλισμένο κρέας και στην κόρα του ψωμιού. Στο κρασί, τα παράγωγα αυτής της αντίδρασης μπορούν να δώσουν πολύ ενδιαφέροντα αρώματα και να συνεισφέρουν στην πολυπλοκότητα της γεύσης του. Κλασσικό παράδειγμα είναι οι παλαιωμένες Champagnes από κάποιο βαθμό γλυκύτητα
Εικόνα
 Moschofilero 2015 PGE Peloponnese Skoteini argolis Magavali winery   Greece 🇬🇷 🍷   Μοσχοφίλερο  100 % ελληνική ποικιλία από ροζέ ρόγες πού μάς δίνουν οίνους λευκούς  υψηλής ποιότητας με εκπληκτική οξύτητα και κρυστάλλινο χρώμα.  Μία υπέροχη άποψη τής αμπέλου κατά την ανθοφορεία, δέσιμο του βλαστού... Magavali winery 🍷