Αναρτήσεις

Εικόνα
Μία έκπληξη από την νέα μας παρτίδα με το γνωστό σε όλους παγκόσμια Μοσχοφίλερο 2015 Λευκή Σκιά από το magavali winery PGE Skotini argolis Peloponnese Greece 🇬🇷 Καλή σας απόλαυση Καλό μήνα γιορτινό Υγεία σε όλο τον κόσμο Μεθυστικά Βασίλειος Μαγκάβαλης
Εικόνα
Είναι ωραίο και ευεργετικό λοιπόν ένα ποτήρι καλό κρασί, με το φαγητό ή το βράδυ για να χαλαρώσεις, θα σου κάνει καλό στην… καρδούλα και στο ανοσοποιητικό. Αρκεί όμως να μείνεις εκεί, μην υπερβάλλεις, και «αύριο μέρα είναι»…
Εικόνα
Από την οικογενειακή επιχείρηση magavali winery σάς Ευχόμαστε έναν πολύ πολύ καλό μήνα Δεκέμβριο, ο μήνας των εορτών καθώς ο τελευταίος τού έτους 2017. Επίσης είναι ο μήνας πού θα σάς παρουσιάσουμε τις νέες μας ετικέτες με πρώτο το Μοσχοφίλερο 2015 Λευκή Σκιά, γιά τα θαλασσινά φαγητά, λευκές σάλτσες, φρούτο σαλάτες και πικάντικα τυριά.. & ένα μεγάλο κρασί πού κατέχει παγκόσμια την πρώτη θέση στα ράφια των καταστημάτων, το υπέροχο Αγιωργίτικο ερυθρό από την ιδιωτική μας συλλογή Cava 2015 magavali winery PGE Skotini argolis Greece 🇬🇷 Πρόκειται για ένα στρογγυλό οίνο πού ωρίμασε σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 36 ολόκληρους μήνες και ένα χρόνο στις φιάλες σε πλάγια θέση στα κελάρια τού οινοποιείου μας. Εδώ μπορείτε να συνδιάσετε σοκολάτα με πικνότητα 75 %, ώριμα κεράσια 🍒 Οποιοδήποτε ώριμο μπούτι 🍗 ή προσούτο Καθώς ώριμα τυριά τύπου παρμεζάνας και κλασικά φαγητά όπως στιφάδο και κόκκινες σάλτσες.. Στην υγειά σας λοιπόν με όλα τα καλά τού κόσμου να είναι μαζί σας. Μεθυστικά Βασί
Εικόνα
Η τέχνη της ευγνωμοσύνης, της αγάπης, της δημιουργίας, το να προσφέρεις και το να μοιράζεσαι, είναι το μονοπάτι προς την προσωπική ελευθερία.  Agiogritiko 2015 Cava magavali winery PGE Skotini argolis Peloponnese Greece Regenerative vine cultivation  Natural grapes, honey grapes  Natural wines 

Ο οίνος θεωρείται ένας δείκτης αξιών.

Εικόνα
Η Vin et Société στην Γαλλία πραγματοποίησε την πρώτη έκδοση του εργαστηρίου ιδεών της, στις 16 Νοεμβρίου. Στόχος: Η συνέχιση της έρευνας σχετικά με τη σχέση μεταξύ των νέων και του κρασιού. Κατ’ αρχάς όσον αφορά την πολιτική για την υγεία, το ζήτημα της σχέσης μεταξύ της νεολαίας και του αλκοόλ είναι κεντρικό θέμα. Για τους νέους ανθρώπους όμως το κρασί είναι μια λειτουργική συνήθεια ή είναι ένα προϊόν που καταναλώνεται με ορισμένα πρότυπα ? Αντίστοιχη έρευνα της IFOP για το Vin et Société που πραγματοποιήθηκε το 2016 και παρουσιάστηκε στο 2016 Vinocamp, είχε ήδη υπαινιχθεί ότι οι νέοι μεταξύ 18-35 ετών παρέμεναν μάλλον στα παραδοσιακά πρότυπα κατανάλωσης του κρασιού. Η μελέτη της Credoc (υποβλήθηκε στις 16 Νοεμβρίου ως μέρος της πρώτης έκδοσης του εργαστηρίου ιδεών της Vin et Société για τη Generation Y που είναι η γενιά γεννημένη μεταξύ 1980-2000) επιβεβαιώνει την έρευνα. "Αυτή η γενιά επιδιώκει να συνδυάσει τον κοινωνικό δεσμό και την ελευθερία. Το κρασί συμμετέχει στις στ

Ο οίνος θεωρείται επίσης ένας δείκτης αξιών.

Ο οίνος θεωρείται επίσης ένας δείκτης αξιών.
Εικόνα
Ο συνδυασμός φαγητού και κρασιού είναι μία εξαιρετικά υποκειμενική και ατελής διαδικασία. Οι κλασικοί κανόνες -κόκκινο κρασί με κόκκινο κρέας και λευκό κρασί με ψάρια και πουλερικά- δε λαμβάνουν υπ' όψη την πολυπλοκότητα της σημερινής πολυεθνικής κουζίνας και των αναρίθμητων συνταγών, καθώς και την τεράστια ποικιλία κρασιών από όλα τα μέρη του κόσμου, που είναι σήμερα προσιτά και διαθέσιμα. Σήμερα είναι πιθανότερο να βρει κανείς συστάσεις για συγκεκριμένους συνδυασμούς, παρά απλούς και γρήγορους κανόνες. Ασφαλώς υπάρχουν, και αυτούς θα δώσουμε παρακάτω, αλλά... θυμηθείτε: είναι ΚΑΙ για να τους παραβαίνουμε. Μερικές φορές, το "σημάδι" της υψηλής τέχνης είναι το σπάσιμο των γενικά αποδεκτών κανόνων. Ο σκοπός του συνδυασμού φαγητού και κρασιού, είναι η συνέργεια και η ισορροπία. Το κρασί όταν πίνεται μόνο του, έχει διαφορετική γεύση από αυτό που συνοδεύει το φαγητό, γιατί το κρασί επιδρά στο φαγητό όπως τα μπαχαρικά: Τα οξέα, οι τανίνες και τα σάκχαρα του κρασιού αντιδρο