«πολλά μεταξύ πέλει κύλικος και χείλεος άκρου» Ο Αγκαίος ... Ό πρώτος Βασιλιάς πού καλλιέργησε αμπέλι Www.magavaliwinery.blogspot.gr Ο Αγκαίος ... Ό πρώτος Βασιλιάς πού καλλιέργησε αμπέλι ... Ήταν Βασιλιάς της Τεγέας Αρκαδίας . Ένας χρησμός τού μαντείου έλεγε πώς ήταν πολύ αυστηρός με τούς εργάτες του καί τούς πίεζε νά δουλεύουν σκληρά στα κτήματά του. Ένας λοιπόν από τούς εργάτες του τόν καταράστηκε " Είπε ποτέ να μην προφτάσεις νά γευθείς το κρασί τού αμπελιού ... Όταν όμως έφτασε η ώρα τού τρύγου καί έκαναν το νέο κρασί τότε ειρωνικά ο Αγκαίος Βασιλιάς είπε στον υπηρέτη του: Νά λοιπόν πού πρόλαβα να γευτώ κρασί ... Τότε ο υπηρέτης του απάντησε μία περίφημη φράση ,πού έμεινε ...πολλά μεταξύ κύλικος καί χείλεος άκρου πέλλει ... Δηλαδή πολλά γίνονται στον ελάχιστο χρόνο μεταξύ ποτηριού καί τού άκρου των χειλιών... Τι εννοούσε ? Εννοούσε πώς όσα φέρνει η ώρα δέν τα φέρνει ο χρόνος όλος όπως λέμε πολλές φορές στις μέρες μας . Πραγματικά τήν ί...
Δέος από ανακάλυψη Αρχαίο κρασί 🍷 από την Τροία επιβεβαιώνει επιτέλους τόν Όμηρο! Η ανακάλυψη ενισχύει τη σύνδεση με τον Όμηρο, καθώς στην Ιλιάδα το κρασί εμφανίζεται συχνά ως βασικό στοιχείο των συμποσίων, των θυσιών και της κοινωνικής ζωής. Αυτό δείχνει πως η κατανάλωση κρασιού δεν περιοριζόταν στην ελίτ, αλλά ήταν διαδεδομένη σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, καταρρίπτοντας την ιδέα ότι το κρασί ήταν πολυτέλεια μόνο για τους άρχοντες. Συγκεκριμένα, αναλύθηκε ένα «δέπας αμφικύπελλον» είδος κυπέλλου με δύο λαβές, όπως το περιγράφει ο Όμηρος που βρέθηκε στην Τροία και φαίνεται να χρησιμοποιούνταν όντως για κατανάλωση κρασιού. Ο ι οι έρευνες αποκαλύπτουν στην πολιτισμική ζωή της αρχαίας Τροίας και στη χρήση του κρασιού ως κοινού πολιτισμικού αγαθού. Πέρα από την οικονομική του σημασία, το κρασί φαίνεται να διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στις κοινωνικές και θρησκευτικές πρακτικές όλων των κατοίκων, όχι μόνο των αρχόντων η τών πολεμιστών. Με αυτή την ανακάλυψη, η...
Ένα νέο αναγεννητικό γεωργικό μοντέλο γιά πρώτη φορά στην Ελλάδα στο κτήμα Μαγκάβαλης. Μοσχοφίλερο Magavali winery Παράλληλα με τήν βιοδυναμική καλλιέργεια στούς αμπελώνες Magavali ξεκινήσαμε τήν μέθοδο τής (αναγεννητικής αμπελουργίας, βιοκυκλικής γεωργίας). Αμπελώνας Μαγκάβαλη ελληνικής ποικιλίας Μοσχοφίλερο θέση Δέντρο στήν Σκοτεινή Αργολίδας 20500 Ελλάδα. ΑΝΑΓΕΝΗΤΙΚΉ ΓΕΩΡΓΊΑ ΑΜΠΈΛΟΥ MAGAVALI WINERY GREECE Στόχος μας είναι νά μειώσουμε τίς εκπομπές μας καί νά απορροφήσουμε το CO2. Μέ συγκεκριμένες τεχνικές τριών ετών χωρίς άροση στο έδαφος, επιτρέποντας τη χλόη και τα αγριολούλουδα να ανθίζουν ανάμεσα στα πρέμνα ποικιλίας Αγιωργίτικο μαυρούδι. Παρατηρήσαμε καί συγχρόνως διαπιστώσαμε, τον πληθυσμό των μελισσών στους αμπελώνες μας πώς αυξήθηκε κατά 47%, τα πουλιά κατά 10% και ποικιλία διαφόρων ειδών πρασίνου κατά 172%, σε σύγκριση μέ άλλον αμπελώνα μας ώς αναφορά στήν Σκοτεινή Αργολίδας. Είδαμε τούς λαγούς να επιστρέφουν στην περιοχή καθώς επίσης εμφανίστηκ...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου