ΟΙ ΤΑΝΙΝΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ COVID-19


 ΟΙ ΤΑΝΙΝΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ COVID-19

Έρευνες από την Ταϊβάν δείχνουν ότι οι τανίνες στο κρασί μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του Covid-19 αναστέλλοντας αποτελεσματικά τη δραστηριότητα δύο βασικών ενζύμων στον ιό.

Ο Mien-Chie Hung, Πρόεδρος του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Κίνας, Ταϊβάν, ηγήθηκε μιας επιστημονικής έρευνας σχετικά με τη θεραπεία κατά του κοροναϊού. Ανακάλυψαν ότι οι τανίνες στο κρασί μπορούν αποτελεσματικά να αναστέλλουν τη δραστηριότητα δύο βασικών ενζύμων του ιού.

Όπως ανέφερε το TVBS, ο Hung είπε: «Το αρχικό σχέδιο της έρευνας είναι να καλέσει φυσικές ενώσεις που μπορεί να έχουν επίδραση στο SARS και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν την πρωτεάση του νέου κοροναϊού για να τις ανιχνεύσουν και στο αποτέλεσμα βρέθηκε ταννικό οξύ. Έχει την ισχυρότερη ανασταλτική ικανότητα. "

Το ταννικό οξύ που εξηγείται από το Hung είναι μια υδατοδιαλυτή πολυφαινόλη. Οι ενώσεις πολυφαινόλης έχουν αντιοξειδωτικά και καθαριστές ελεύθερων ριζών, που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας SARS το 2003, σχετικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η θεραπεία του ταννικού οξέος είναι αποτελεσματική. Αυτή τη φορά αντιμετωπίζουμε έναν νέο τύπο κοραναϊού και η ερευνητική ομάδα έχει πραγματοποιήσει περαιτέρω λεπτομερή μοριακά πειράματα για νέα ανακάλυψη.

Ο διευθυντής είπε ότι οι τανίνες μπορούν να αποτρέψουν τη μόλυνση και να ελέγξουν την ανάπτυξη ιών. Οι τανίνες βρίσκονται εύκολα σε φρούτα όπως μπανάνες και σταφύλια, καθώς και κρασί, τσάι και λαχανικά.

Εξήγησε ότι οι τανίνες θα μπορούσαν να αναπτυχθούν περαιτέρω ως φάρμακο για φαρμακευτική αγωγή στο μέλλον. Πίστευε ότι η κατανάλωση επαρκών τροφών και ποτών με τανίνες είναι επίσης ένας τρόπος για να ενισχυθεί η ανοσία κάποιου στον ιό.

«Το σταφύλι και το σόργο έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε τανίνη. Στην πραγματικότητα, κάνουμε έρευνα σε αυτόν τον τομέα. Ελπίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον, μπορούμε να αποφασίσουμε εάν το κρασί ή το baijiu είναι πιο ισχυρό στις τανίνες. "

28 Ιανουαρίου 2021 

από την Αλίκη Λιανγκ

Μέ τιμή εκτίμηση 

Βασίλειος Μαγκάβαλης

Οικογενειακή επιχείρηση 

Magavali winery 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο βασιλιάς Αγκαίος...

Αντιγηραντική Διατροφή

ΑΕΙΧΡΟΝΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ