Το «φάρμακο» κατά της χοληστερίνης καί όχι μόνο!

magavali_winery

14 Φεβρουαρίου 2024



Ο θεραπευτικός ελληνικός Οίνος χωρίς ανάμειξη νερού, Παράγεται από τήν ερυθρωπή ελληνική ποικιλία Αγιωργίτικο.

Τα ερυθρά σταφύλια Αγιωργίτικο, είναι πλούσια με αντιοξειδωτικά, ενώ είναι γνωστά για την ικανότητά τους να «μειώνουν» την υψηλή χοληστερίνη.

Ένα ποτήρι 250 γραμμάρια σε καθημερινή βάση είναι ιδανικό.

Οίνος ερυθρός Αγιωργίτικο από ερυθρά σταφύλια «πρωταγωνιστεί» θετικά σε πολλούς ρόλους στον ανθρώπινο οργανισμό, συμβάλοντας στη συνολική υγεία.
Τα συστατικά πού λαμβάνουμε με κρύο εκχύλιση από τά σταφύλια στο οινοποιείο μας magavali winery είναι μικροί υπερήρωες για την υγεία της καρδιάς, το σάκχαρο του αίματος και τη γενική ευεξία.
Ρυθμίζουν άμεσα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Το κύριο συστατικό του οίνου πού προέρχεται από την ποικιλία Αγιωργίτικο καί ρυθμίζει τη σωστή λειτουργία της καρδιάς, ονομάζεται ρεσβερατρόλη, μια ένωση που ενισχύει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, ενώ καταπολεμά την αντίσταση στην ινσουλίνη, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για άτομα που αντιμετωπίζουν διαβήτη ή διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Οίνος ερυθρός Αγιωργίτικο από ερυθρά σταφύλια, ενισχύουν την υγεία της καρδιάς και περιλαμβάνουν τη μείωση της φλεγμονής, τη σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης και την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος.

Επίσης έχει αντιγηραντικές ιδιότητες...πχ.
Τα αντιοξειδωτικά τού Οίνου ποικιλίας Αγιωργίτικο από ερυθρά σταφύλια κρατούν μακριά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι συχνά η αιτία της πρόωρης γήρανσης και της βλάβης του δέρματος.
 Η ημερήσια κατανάλωση σε μία δωση των 250 γρμ. μπορεί να μειώσει τις ρυτίδες, να βελτιώσει την ευελιξία του δέρματος, να δώσει μια νεανική επιδερμίδα καί νά ρυθμίσει τη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.

Σε μία σταγόνα οίνου από την ποικιλία Αγιωργίτικο η επιστήμη έχει ανακαλύψει πώς υπάρχουν ένα δύσ εκατομμύριο μύκητες και 30 οργανικά οξέα.
Τα πλούσια συστατικά διαιτητικών συστατικών, πού προέρχονται από το φλοιό τών ερυθρών σταφυλιών είναι εξαιρετικά για ένα πιο υγιές έντερο.
Οι πολυφαινόλες μέσα στον οίνο Αγιωργίτικο, ενθαρρύνουν ομαλότερες κινήσεις του εντέρου ενώ συνοδεύονται με τη μικρή (απαραίτητη) περιεκτικότητα τής αλκοόλη και αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα ενώ παράλληλα ενισχύουν τη συνολική υγεία του εντέρου.

Ένα ποτήρι οίνου Αγιωργίτικο μάς Βοηθάει στη διαχείριση του βάρους καθώς μέσα σε ένα ποτήρι περιέχει μόνο 70 θερμίδες καί επίσης περιέχει ανθοκιάνες, ανθοκιανιδίνες και ανθοκιανίδες οι οποίες έχουν
αντικαρκινικές ιδιότητες στο ανθρώπινο οργανισμό καί δημιουργούν στα κυτταρά μας έναν ιστό όπως αράχνης, ώστε να μην μπορεί να εισχωρήσει στο δέρμα μας κανένα μικρόβιο όπως πχ ο Κορωναϊός.

Οι αρχαίοι Έλληνες πρόγονοί μας
τον Ερυθρό οίνο τον ονόμασαν το ποτό τών θεών για τους εξής λόγους :
Ο ερυθρός Οίνος προστατεύει την υγεία των ματιών καθώς περιέχει φώσφορο, βιταμίνες και μέταλλα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των ματιών. Αντιοξειδωτικά όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη θωρακίζουν τα μάτια από την οξειδωτική βλάβη που οφείλεται στις ελεύθερες ρίζες.
Ενισχύει την ανοσία, χρησιμεύει ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού καί φτάνει να ξεφράζει σχεδόν το 99 % στα αγγεία τού σώματός μας με την περιεκτικότητα τής τανίνης· πού σημειώνω εδώ για όσους καταναλώνουν οίνους ερυθρού τύπου, είναι το συστατικό πού εμφανίζει πικρή γεύση στον ουρανίσκο μας ενώ νιώθουμε ότι ξαφνικά στέγνωσε στο εσωτερικό το στόμα μας... Αυτό το συστατικό είναι το ανώτερο πού μπορούμε να καθαρίσουμε φυσικά σε όλο το δέντρο τών αρτηριών πού βρίσκονται μέσα στο σώμα μας!
Η περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα έναντι λοιμώξεων και ασθενειών και μας προσφέρει χαλαρότητα και ηρεμία.

Στήν υγεία όλων λοιπόν
Βασίλειος Μαγκάβαλης

Αναγενητική Γεωργία αμπέλου
Ποικιλίας Αγιωργίτικο ερυθρή
#magavali_winery
Σκοτεινή Αργολίδας 20500 Ελλάδα
Mobile phone number +306946 403611
Email info@magavaliwinery.gr
Website www.magavaliwinery.gr





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο βασιλιάς Αγκαίος...

Αντιγηραντική Διατροφή

ΑΕΙΧΡΟΝΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ