Ποιά είναι η θέση του κρασιού στην Ελλάδα?
Το κρασί είναι πλέον αρκετά της μόδας. Υπάρχουν πλέον πολλά wine bar και πολλά bar έχουν κρασί. Αρκετά κορίτσια πίνουν μόνο κρασί. Πολύς κόσμος πίνει σχεδόν μόνο cocktails και κρασί. Υπάρχει μια στροφή από τα σκέτα, σκληρά ποτά σε κάτι πιο πλούσιο γευστικά, που θεωρείται και πιο ελαφρύ. Έχει ενδιαφέρον να καταλάβει ο κόσμος ότι το κρασί είναι ένα πολύπλοκο και πολυεπίπεδο προϊόν που θέλει χρόνο για να το εκτιμήσεις και δεν υπάρχει όριο στο πόσο βαθιά μπορείς να πας. Για 'μένα το κρασί είναι ο βασιλιάς των γεύσεων. Δεν υπάρχει κανένα άλλο προϊόν που να το βάζουμε στο στόμα μας, να το καταπίνουμε και να είναι τόσο πλούσιο, αφήνοντας την επίγευσή του. Κανένα φαγητό, ούτε κρέας, ούτε χαβιάρι, ή αγροτικό προϊόν ή το καλύτερο αλκοόλ, όπως το ουίσκι και το κονιάκ, δεν μπορεί να φτάσει το κρασί σε πολυπλοκότητα. Έχει πολλά πράγματα να σου δώσει, αν του δώσεις λίγο χρόνο στο στόμα σου και δεν το καταπίνεις ασυνείδητα. Το κρασί εξαρτάται απόλυτα από ένα σωρό άλλα κριτήρια. Μπορείς να το προσεγγίσεις πολιτιστικά, ιστορικά, οικονομικά, νομικά, από όλες τις πλευρές και όλα αυτά επηρεάζουν την γεύση του. Αυτό είναι το φανταστικό! Και ποτέ δεν είναι το ίδιο. Για παράδειγμα, η εσοδεία, οι κλιματολογικές συνθήκες, είναι ανεξέλεγκτες και αλλάζουν, επηρεάζοντας το κρασί, κάθε καλοκαίρι.

Magavali winery

Το ελληνικό κρασί...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο βασιλιάς Αγκαίος...

Αντιγηραντική Διατροφή

ΑΕΙΧΡΟΝΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ