Αν αγαπάτε το κρασί και την απόλαυση που μπορεί απλόχερα και χωρίς μεγάλο κόπο ή σκέψη να προσφέρει δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη επιλογή από ένα κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο.
 Αρωματικά ξεχειλίζει από φρούτο, στο στόμα είναι γλυκόπιοτη με ήπιες τανίνες ενώ η οξύτητά του είναι εκπληκτική. 
Σε σχέση αν συγκρίνει κάποιος άλλα κρασιά με την ποικιλία Αγιωργίτικο, η διαφορά είναι πώς το Αγιωργίτικο μπορεί να δώσει πολλά και να ανέβει και σε υψηλότερα ποιοτικά σκαλοπάτια εκτός των καθημερινών απολαύσεων!

Φυσικά έχει τα μυστικά του.
 Ως φρουτώδης ποικιλία, το Αγιωργίτικο, με ή χωρίς βαρέλι κρύβει την υπέροχη αρωματική του διάσταση, για τον ίδιο λόγο δεν του ταιριάζουν οι πολύ μεγάλες εκχυλίσεις και η διαχείρισή του σαν Cabernet Sauvignon. Είναι πιο απαλή, πιο λεπτεπίλεπτη και φινετσάτη ποικιλία. Οι προκλήσεις βέβαια είναι πολλές και στο αμπέλι και ίσως μάλιστα περισσότερες.

Το μεγάλο στοίχημα εκεί - που μάλλον ισχύει για τα περισσότερα κόκκινα στην χώρα μας αλλά και για αρκετά λευκά - είναι να παράγεις κρασιά με συμπύκνωση αλλά χωρίς βαρύ ή υπερώριμο χαρακτήρα. Που να είναι γυμνασμένα αλλά να πατάνε και στις μύτες των ποδιών. Δεν είναι εύκολο αλλά αυτό είναι το ζητούμενο. Ποιος θέλει να πιεί μία ακόμα μαρμελαδένια αλκοολική βόμβα με αμερικάνικο βαρέλι. Στο εξωτερικό τουλάχιστον ουδείς. 

Στα γενικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας τώρα, υπάρχει ένας υπέροχος εξωστρεφής φρουτώδης χαρακτήρας που συνοδεύεται από ζουμερό γλυκό φρούτο συνήθως στις αποχρώσεις της φράουλας και του κερασιού. Σε υψηλότερη ωρίμαση σταφυλιών το φρούτο μπορεί να γίνει και σκουρότερο ενώ το στόμα είναι βελούδινο και ηδονιστικό με τανίνες που χαϊδεύουν τη γλώσσα.

Έτσι δημιούργησαμε στο κτήμα Μαγκάβαλης ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΝ (magavali winery ) μία ιδανική ετικέτα για ωραίους  ανθρώπους με καλή  ψυχή.
Cava 2015 PGE Agiogritiko magavali winery ellas. 
Special wine 🍷 
Skotini argolis. 

Ένα υπέροχο δώρο πού πρέπει να κάνει ο καθένας στον εαυτό του... 
Μεθυστικά 
Βασίλειος Μαγκάβαλης 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο βασιλιάς Αγκαίος...

Αντιγηραντική Διατροφή

ΑΕΙΧΡΟΝΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ