Με άποψη από τον αμπελώνα μας στην Σκοτεινή Αργολίδας, ποικιλία Αγιωργίτικο ερυθρό, σας ενημερώνουμε για την φροντίδα των πρέμνων πού πρέπει να ελέγχουμε τακτικά με ελαφρά άρωση στο έδαφος  έτσι ώστε να κλείσουμε τις ρογμές που δημιούργησε η βροχή και ο ήλιος, συγκρατώντας την πολύτιμη υγρασία κοντά στις ρίζες των φυτών.
Η απαραίτητη προϋπόθεση τής υγρασίας κατά την διάρκεια της ωρίμανσης είναι ή εξής :
Βοηθάει σε μεγάλο βαθμό την πρόωση των σακχάρων ως προς τα σταφύλια 🍇
λόγο τής αραίωσης των σακχάρων ο καρπός ανεβάζει μπομέ σε λιγότερο χρονικό διάστημα, φυσικά αν το επιτρέπουν και οι καιρικές συνθήκες ανά περιοχή.
Καλό περίπατο λοιπόν στους ελληνικούς αμπελώνες, καλή επιτυχία σε όλους τους φίλους, συναδέλφους με καλές εσοδείες και καλό τρύγο.

Magavali winery
Skotini argolis pelloponisos
Greece 🇬🇷 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο βασιλιάς Αγκαίος...

Αντιγηραντική Διατροφή

ΑΕΙΧΡΟΝΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ