Στο Κτήμα Μαγκάβαλης 
Η Βιολογική Καλλιέργεια είναι μια μέθοδος καλλιέργειας η οποία
ελαχιστοποιεί ή αποφεύγει πλήρως τη χρήση συνθετικών
λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων, ρυθμιστών ανάπτυξης των φυτών,
ορμονών καθώς και πρόσθετων ουσιών . 
Οι βιολογικοί καλλιεργητές βασίζονται σε αμειψισπορά (εναλλαγή
φυτών για συγκομιδή), υπολείμματα συγκομιδών, αγρανάπαυση,
ζωικά λιπάσματα (κοπριά) και μηχανική καλλιέργεια για τη
διατήρηση της παραγωγικότητας του χώματος, τον εμπλουτισμό
του με θρεπτικές ουσίες για τα φυτά καθώς και για τον έλεγχο των
ζιζανίων,εντόμων καιπαράσιτων. Πιο αναλυτικά είναι η
συνεργασία με τη φύση για την παραγωγή προϊόντων που είναι
υγιεινά, νόστιμα, με μεγάλη θρεπτική αξία, απαλλαγμένα από
χημικά παρασκευάσματα που βλάπτουν την ανθρώπινη υγεία.
 Ποιές είναι οι απαιτήσεις όμως για την καλύτερη δυνατή απόδοση,
 έτσι ώστε γνωρίζοντας όλα τα στοιχεία να δούμε πως μπορούμε να καλλιεργήσουμε βιολογικά,
καθώς και να αντιμετωπίσουμε τα αναμενόμενα ζιζάνια και εχθρούς
που θα προκύψουν χωρίς φάρμακα και λιπάσματα αλλά με
βιολογικά μέσα.
Έτσι η απόλαυση θα είναι μεγαλύτερη όπως και η ίδια μας η ζωή!
magavali winery

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο βασιλιάς Αγκαίος...

Αντιγηραντική Διατροφή

ΑΕΙΧΡΟΝΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ