Αναρτήσεις

Η ωφελιμότερη τροφή του ανθρώπου!

Εικόνα
Το σταφύλι είναι η ωφελιμότερη τροφή του ανθρώπου και πολύ δίκαια λέγεται βασιλιάς των φρούτων, γιατί είναι η πιο πλούσια σε βιταμίνες κι οργανικά άλατα που χρειάζεται το σώμα από κάθε άλλο είδος τροφής. Τ΄αμέτρητα κύτταρα που αποτελούν τον οργανισμό προμηθεύονται τα θρεπτικότερα συστατικά από τα σταφύλια που τ΄ανανεώνουν και τα ζωογονούν σύντομα. Τα καινούργια δε κύτταρα που με την εναλλαγή της ύλης αντικαθιστούν τα γηρασμένα και φθαρμένα, αποκτούν νέαν ζωτικότητα, ελαστικότητα κι ακμή κι επομένως οι ίνες και οι ιστοί απαλλάσσονται από την τραχύτητα, οι αρτηρίες και τα νεύρα ελευθερώνονται από τη σκλήρωσι, οι μυς ξαναποκτούν την ευλυγισία τους – με δυό λόγια το σώμα πραγματικά ξανανιώνει. Όση θρεπτική αξία έχει μια οκά σταφύλια δεν βρίσκεται σε δέκα μεγάλες μπριζόλες ή σε είκοσι αυγά. Εκτός που σ΄αυτά βρίσκονται οι αναγκαιότερες βιταμίνες, περιέχουν ως 20% ζάχαρη, που είναι τόσο ωφέλιμη. Το δε άφθονο νερό τους είναι υγιεινότατο, είναι το μόνο αποτελεσματικό αντιφάρμακο υγρό κ

Ποιά είναι η απόλαυση ενός πλούσιου καί ενός φτωχού?

Εικόνα
Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 Ο οίνος... Ο οίνος μας δίνει ένα εξαιρετικό μείγμα αυθεντικών, ποικίλων αλλά και ευγενών απολαύσεων που κανένα άλλο προϊόν που παράγει ο άνθρωπος δεν μας προσφέρει.  Και είναι μια απόλαυση που η σχέση τιμής απόδοσης είναι πραγματικά ανυπέρβλητη: Μια απόλαυση ίδια σε ένταση και βάθος τόσο για τον πλούσιο όσο και για το φτωχό, τον "ειδήμονα" γευσιγνώστη όσο και για τον απλό φίλο ή τον περιστασιακό καταναλωτή. Και η (ΜΟΝΗ) σχεδόν απόλαυση συμβατή με την καλή υγεία.  Η απόλαυση του οίνου είναι τόσο άμεση, όσο και έμμεση, αλλά και ενισχυτική άλλων απολαύσεων. Άμεση, γιατί ένα καλό κρασί μας αρέσει αυτό καθεαυτό, αλλά ένα καλό κρασί θα ενισχύσει - σε απίστευτο βαθμό για έναν μη οινόφιλο - την απόλαυση που παίρνουμε από όλα τα φαγητά, ακόμα και από τα γλυκά ή τα φρούτα.  Το σωστό "ταίριασμα" του κάθε φαγητού με το "σωστό" κρασί, θα ενισχύσει και θα βελτιώσει γεύσεις του φαγητού, θα αποκαλύψει άλλες που δεν υπήρχαν σε αυ

Γεύση από τόν τόπο μας.

Εικόνα
Γεύση από Ελλάδα..  Οί αμπελώνες μας καλλιεργούνται μέ ειδικές μεθόδους ολοκληροτικά φυσικές. Βρίσκονται σε προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη όπου τα εδάφη είναι κατάλληλα γιά νά θρέψουν τά πρέμνα μέ τά κατάλληλα συστατικά... Σημαντικός παράγοντας είναι επίσης ή ορεινή περιοχή πού κύριο λόγο έχουν οί κλιματολογικές συνθήκες. Ο τρύγος γίνεται χειρονακτικά, χωρίς τήν καταπόνηση τών σταφυλιών 🍇 Ακολουθεί η φυσική τεχνική τής επεξεργασίας των στεμφύλων χωρίς μηχανικές καταπονήσεις... Έτσι δέν αλιώνονται τά γευστικά χαρακτηριστικά τού οίνου. Η διαλογή τών σταφυλιών καί ο διαχωρισμός της ρόγας από τα τσάμπουρα κάνουν την διαφορά στά ισσοροπιμένα γευστικά αρωματικά χαρακτηριστικά τού οίνου. Ύστερα από την αλκοολική ζύμωση,κάτω από σταθερές θερμοκρασίες ομαλά και απολύτως ελεγχόμενα ο οίνος πού παραλαμβάνουμε μετά από μιά επιτυχημένη ζύμωση σταθεροποιήται φυσικά χωρίς την προσθήκη χημικών βλαβερών ουσιών . Στή συνέχεια μεταφέρεται σε δρύϊνα Γαλλικά βαρέλια μέ φυσική ρο

Κορυφολόγημα αμπέλου...

Εικόνα
Μέ άποψη από τούς αμπελώνες μας στην Σκοτεινή Αργολίδας όπου καλλιεργούμε το βελούδινο αγιωργίτικο ερυθράς Οινοποίησης, σάς χαιρετώ μέ τήν καλημέρα μου, εύχομαι ολόψυχα να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι μέ όποιον τρόπο επιθυμεί ο καθένας και ελπίζω να είστε όλοι υγιείς! Λόγο τής εποχής επέλεξα ένα Επίκαιρο άρθρο γιά το κορυφολόγημα τών πρέμνων πού ελπίζω  όσοι φίλοι ασχολούνται με αυτό να φανεί χρήσιμο καί αποτελεσματικό ! Κορυφολόγημα αμπέλου: πότε πρέπει να πραγματοποιείται; Μία από τις σημαντικότερες εργασίες του αμπελουργού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι τα χλωρά κλαδέματα. Ως χλωρά ή θερινά κλαδέματα ορίζουμε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις στο πρέμνο οι οποίες στοχεύουν γενικά σε: Διόρθωση λαθών κατά το χειμερινό κλάδεμα. Επίτευξη ισορροπίας μεταξύ καρποφορίας και βλάστησης. Κατάλληλη διευθέτηση των βλαστών επάνω στο πρέμνο ώστε να καθίσταται αποτελεσματικότερη η φωτοσύνθεση. Δημιουργία ισχυρών κληματίδων της ερχόμενης περιόδου. Οι εργασίες που περ

Καλοκαίρι 2019

Εικόνα
               Αξιότιμοι φίλοι καί φίλες... Φτάσαμε στον 6ο μήνα Ιούνιο του 2019 μέ τά πρέμνα ανθισμένα καί φορτωμένα μέ πολλά πολλά σταφύλια 🍇. Στο magavali winery καί αυτή τη χρονιά ευελπιστούμε σε μεγάλους ποιοτικούς οίνους πού θα αρωματίσουν γιά άλλη μια φορά τον ουρανίσκο μας... Μέχρι εκείνη όμως τη στιγμή εύχομαι ολόψυχα όλοι μας να έχουμε υγεία και ένα χαρούμενο Μεθυστικό καλοκαίρι. Η οικογενειακή επιχείρηση μέ τήν επωνυμία Magavali winery σάς εύχεται θερμά έναν καλό μήνα και καλό καλοκαίρι σε όλους... Www.magavaliwinery.blogspot.gr

Ό θρίαμβος τών ελληνικών κρασιών!

Εικόνα
Ό θρίαμβος τών ελληνικών κρασιών!  «Σε πρόσφατο άρθρο γνωστού Αμερικανού δημοσιογράφου για το περιοδικό “The Punch” σχετικά με τις οινικές τάσεις του 2016, αναφέρεται πως “η (οινική) Ελλάδα θα αναστηθεί από την οικονομική σύγχυση, για να γίνει σοβαρός ανταγωνιστής της Ισπανίας και της Ιταλίας”, ενώ το περιοδικό Forbes αναφέρει ότι κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα κρασιά της Ευρώπης προέρχονται από την Ελλάδα και την Ισπανία» ενημερώνει η κ. Σοφία Πέρπερα, οινολόγος, διευθύντρια του Γραφείου Ελληνικού Οίνου Β. Αμερικής (Director Greek Wine Bureau – N.America, www.newwinesofgreece.com). Η ίδια συμμετείχε πρόσφατα στο πάνελ των δοκιμαστών ενός από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς κρασιού στον κόσμο, του Texsom International Wine Awards, και μιλάει σχετικά: «Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συγκεντρώνει μία εξαιρετική ομάδα γευσιγνωστών, τόσο Μasters Sommelier και Masters of Wine, όσο και άλλων επιφανών επαγγελματιών από την οινική αγορά των ΗΠΑ – και όχι μόνο. Φέτος, 112 κρασιά από ολό

Το δάκρυ τής αμπέλου!

Εικόνα
Το δάκρυ τής αμπέλου...