Αναρτήσεις

Κορυφολόγημα αμπέλου...

Εικόνα
Μέ άποψη από τούς αμπελώνες μας στην Σκοτεινή Αργολίδας όπου καλλιεργούμε το βελούδινο αγιωργίτικο ερυθράς Οινοποίησης, σάς χαιρετώ μέ τήν καλημέρα μου, εύχομαι ολόψυχα να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι μέ όποιον τρόπο επιθυμεί ο καθένας και ελπίζω να είστε όλοι υγιείς! Λόγο τής εποχής επέλεξα ένα Επίκαιρο άρθρο γιά το κορυφολόγημα τών πρέμνων πού ελπίζω  όσοι φίλοι ασχολούνται με αυτό να φανεί χρήσιμο καί αποτελεσματικό ! Κορυφολόγημα αμπέλου: πότε πρέπει να πραγματοποιείται; Μία από τις σημαντικότερες εργασίες του αμπελουργού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι τα χλωρά κλαδέματα. Ως χλωρά ή θερινά κλαδέματα ορίζουμε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις στο πρέμνο οι οποίες στοχεύουν γενικά σε: Διόρθωση λαθών κατά το χειμερινό κλάδεμα. Επίτευξη ισορροπίας μεταξύ καρποφορίας και βλάστησης. Κατάλληλη διευθέτηση των βλαστών επάνω στο πρέμνο ώστε να καθίσταται αποτελεσματικότερη η φωτοσύνθεση. Δημιουργία ισχυρών κληματίδων της ερχόμενης περιόδου. Οι εργασίες που περ

Καλοκαίρι 2019

Εικόνα
               Αξιότιμοι φίλοι καί φίλες... Φτάσαμε στον 6ο μήνα Ιούνιο του 2019 μέ τά πρέμνα ανθισμένα καί φορτωμένα μέ πολλά πολλά σταφύλια 🍇. Στο magavali winery καί αυτή τη χρονιά ευελπιστούμε σε μεγάλους ποιοτικούς οίνους πού θα αρωματίσουν γιά άλλη μια φορά τον ουρανίσκο μας... Μέχρι εκείνη όμως τη στιγμή εύχομαι ολόψυχα όλοι μας να έχουμε υγεία και ένα χαρούμενο Μεθυστικό καλοκαίρι. Η οικογενειακή επιχείρηση μέ τήν επωνυμία Magavali winery σάς εύχεται θερμά έναν καλό μήνα και καλό καλοκαίρι σε όλους... Www.magavaliwinery.blogspot.gr

Ό θρίαμβος τών ελληνικών κρασιών!

Εικόνα
Ό θρίαμβος τών ελληνικών κρασιών!  «Σε πρόσφατο άρθρο γνωστού Αμερικανού δημοσιογράφου για το περιοδικό “The Punch” σχετικά με τις οινικές τάσεις του 2016, αναφέρεται πως “η (οινική) Ελλάδα θα αναστηθεί από την οικονομική σύγχυση, για να γίνει σοβαρός ανταγωνιστής της Ισπανίας και της Ιταλίας”, ενώ το περιοδικό Forbes αναφέρει ότι κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα κρασιά της Ευρώπης προέρχονται από την Ελλάδα και την Ισπανία» ενημερώνει η κ. Σοφία Πέρπερα, οινολόγος, διευθύντρια του Γραφείου Ελληνικού Οίνου Β. Αμερικής (Director Greek Wine Bureau – N.America, www.newwinesofgreece.com). Η ίδια συμμετείχε πρόσφατα στο πάνελ των δοκιμαστών ενός από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς κρασιού στον κόσμο, του Texsom International Wine Awards, και μιλάει σχετικά: «Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συγκεντρώνει μία εξαιρετική ομάδα γευσιγνωστών, τόσο Μasters Sommelier και Masters of Wine, όσο και άλλων επιφανών επαγγελματιών από την οινική αγορά των ΗΠΑ – και όχι μόνο. Φέτος, 112 κρασιά από ολό

Το δάκρυ τής αμπέλου!

Εικόνα
Το δάκρυ τής αμπέλου... 

Ο ιδανικός φυσικός οίνος!

Εικόνα
Στον ιδανικό φυσικό οίνο αγιωργίτικο κάβα Μαγκάβαλη, τίποτε δεν προστίθεται και τίποτα δεν αφαιρείται από τα σταφύλια, τον μούστο ή το τελικό προϊόν. Από το αμπέλι στοχεύουμε στην ενίσχυση της βιολογικής ζωής και της δομής του εδάφους, αποφεύγουμε τη χρήση κάθε συνθετικής ή χημικής ουσίας και τηρούμε συγκεκριμένο κώδικα ηθικής σε όλα τα στάδια του παραγωγικού κύκλου. Εφαρμόζοντας ορθές καλλιεργητικές πρακτικές, αφήνουμε το κρασί να αναπτύξει την αυθεντική γεύση του, η οποία επηρεάζεται φυσικά από την έκφραση του τερουάρ (terroir), τον τύπο δηλαδή του εδάφους και το τοπικό (μικρο)κλίμα. Agiogritiko cava 2015 Magavali winery Magavali winery 

Θησαυρός...

Εικόνα
Θησαυρός• μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν για τους οινόφιλους όλου του κόσμου οι οινοποιήσιμες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου της Ελλάδας, αφού αποτελούν έναν από τους βασικότερους παράγοντες για τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα των ελληνικών κρασιών. Magavali winery Www.magavaliwinery.blogspot.gr

Agiorgitiko Cava 2015 Magavali winery

Εικόνα
Agiorgitiko Cava 2015 Magavali winery Το συνοδευτικό των γευμάτων μας. «Οίνος, ο αγαθός δαίμονας», όπως τον αποκαλεί ο Αθήναιος στους Δειπνοσοφιστές. Το αγαπημένο ποτό των αρχαίων μας προγόνων. Ο σύντροφος στις χαρές και τις στενοχώριες μας. Για τον Έλληνα, το κρασί πάντα κατετάσσεται στα πέντε πρωτογενή στοιχεία της διατροφής του μαζί με το νερό, το αλάτι, το λάδι και τα δημητριακά. Ποτό συνοδευτικό του γεύματος, ηρεμιστικό ή φάρμακο είναι επίσης στενά συνδεδεμένο με τον πολιτισμό και τη θρησκεία του. Στην ελληνική κοινωνία το κρασί παρευρίσκεται και συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις των ανθρώπων, μοιράζεται μαζί τους τις χαρές και τις λύπες. Κοινωνός της ευτυχίας και της δυστυχίας, σφράγισμα της φιλίας και βάλσαμο στις στενοχώριες, είναι ένας έμπιστος και σταθερός σύντροφος. Σάς καλοσορίζουμε στη σελίδα μας καί μέ φυσαλίδες αγιωργίτικο κάβα 2015 από το οινοποιείο Μαγκάβαλη σάς ευχόμαστε θερμά ένα όμορφο πρωινό, γιά τούς φίλους πού κατοικούν στήν άλλη άκρη του πλανήτη μας κ