Αναρτήσεις

Εικόνα
the single wine from greece with special character .🌹 Magavali winery 🍷 Grecee 
Εικόνα
Εκτός από τον υλικό πολιτισμό, με το κρασί ως αγροτικό προϊόν, εμπόρευμα, ποτό, τρόφιμο, φάρμακο και καθημερινή απόλαυση, ο οίνος ήταν γραφτό να γίνει κινητήρια δύναμη και του πνευματικού πολιτισμού. Το κρασί στην Ελλάδα θεοποιήθηκε, λατρεύτηκε και έγινε μύθος, θρύλος, παράδοση, ιστορία, τέχνη, επιστήμη και κουλτούρα, με αποτέλεσμα, τέχνες, γράμματα και κρασί να αποτελούν ένα εξαιρετικό τρίπτυχο. Αρχαίοι ποιητές, όπως ο Όμηρος και ο Ησίοδος, συγγραφείς, όπως ο Ηρόδοτος και ο Ξενοφώντας, φιλόσοφοι, όπως ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, τραγικοί και σατυρικοί, στοχαστές και διανοητές, γιατροί και καλλιτέχνες, όλος ο ελληνικός πνευματικός κόσμος, υμνούν, κάνουν αναφορές και δοξάζουν τον οίνο, δίνοντας όμως ταυτόχρονα και την έννοια του μέτρου, αυτού που σήμερα ονομάζουμε λελογισμένη κατανάλωση οίνου.  Τέχνες, γράμματα και κρασί βρέθηκαν στο επίκεντρο του πολιτισμού της κλασικής Ελλάδας. Για την ακρίβεια, οι τέχνες και τα γράμματα επηρεάστηκαν καθοριστικά από τον οίνο. Η περίφ
Εικόνα
Άραγε ξέρατε ότι το κρασί στο μαγείρεμα είναι μια συνήθεια γνωστή από τ' αρχαία χρόνια; Οι πρόγονοί μας, φαίνεται πως προτιμούσαν τα γλυκά κρασιά στην κατσαρόλα, ενώ, στην εξεζητημένη μαγειρική των ρωμαϊκών χρόνων, εκτιμούσαν και την παλαιότητα του κρασιού. Τον Μεσαίωνα, όπου τα "ραγού" σιγόβραζαν με δεκάδες μπαχαρικά και συχνά κρασί, δημιουργήθηκαν και οι πρώτες σάλτσες με βάση το κόκκινο κρασί, πρόγονοι των διάσημων σύγχρονων. Τι προσθέτει το κρασί στο φαγητό μας; πρώτα απ' όλα τις πολύπλοκες γεύσεις και τ' αρώματά του, που πλουτίζουν τη γεύση του φαγητού. Επιπλέον, το αλκοόλ βοηθάει να διαλυθούν τα λίπη και ν' αναδειχθούν οι γεύσεις των τροφών, καλύτερα από κάθε άλλη υγρή ή λιπαρή ουσία, όπως το νερό ή το λάδι.  Αναφέροντας μερικούς βασικούς κανόνες, τα κρασιά με έντονες ταννίνες (όπως ένα Ξινόμαυρο ή ένα Καμπερνέ), θα ταιριάξουν ιδιαίτερα με πρωτεϊνούχες, λιπαρές τροφές, όπως το κόκκινο κρέας, περιορίζοντας την αίσθηση του λίπους. Αντίθετα, σε λιγότ

κρασί ίσον πολιτισμός

Εικόνα
Στην ιστορία του ανθρώπου υπήρξαν πολιτισμοί που στηρίχτηκαν στην αμπελοκαλλιέργεια και στο οινεμπόριο, ενώ ακόμα και σήμερα, στη συνείδηση πολλών,  κρασί ίσον πολιτισμός.    Κατά τους προϊστορικούς χρόνους, στους τόπους όπου το κλίμα ευνοούσε την αμπελοκαλλιέργεια «γεννιόταν» πολιτισμός και αντίστροφα: η άνθηση και η ευημερία ενός πολιτισμού, συνδεόταν με την άμπελο και τον οίνο. Αυτό δεν είναι τυχαίο: η καλλιέργεια του αμπελιού προϋποθέτει μόνιμη κατοικία και όχι νομαδική ζωή και γίνεται σε άγονα εδάφη, αφήνοντας τα γόνιμα για σιτηρά και άλλες καλλιέργειες. Η παραγωγή του κρασιού απαιτεί τεχνικές γνώσεις και εξειδικευμένες πρακτικές, ενώ το εμπόριό του απαιτεί μεταφορικά μέσα, γνώσεις συναλλαγών, οικονομίας, ναυτιλίας κ.ά. Ένας από τους πολιτισμούς του κρασιού, ο πιο διάσημος και με τη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, ήταν και ο ελληνικός. 
Εικόνα
Στην ιστορία του ανθρώπου υπήρξαν πολιτισμοί που στηρίχτηκαν στην αμπελοκαλλιέργεια και στο οινεμπόριο, ενώ ακόμα και σήμερα, στη συνείδηση πολλών, κρασί ίσον πολιτισμός.  Κατά τους προϊστορικούς χρόνους, στους τόπους όπου το κλίμα ευνοούσε την αμπελοκαλλιέργεια «γεννιόταν» πολιτισμός και αντίστροφα: η άνθηση και η ευημερία ενός πολιτισμού, συνδεόταν με την άμπελο και τον οίνο. Αυτό δεν είναι τυχαίο: η καλλιέργεια του αμπελιού προϋποθέτει μόνιμη κατοικία και όχι νομαδική ζωή και γίνεται σε άγονα εδάφη, αφήνοντας τα γόνιμα για σιτηρά και άλλες καλλιέργειες. Η παραγωγή του κρασιού απαιτεί τεχνικές γνώσεις και εξειδικευμένες πρακτικές, ενώ το εμπόριό του απαιτεί μεταφορικά μέσα, γνώσεις συναλλαγών, οικονομίας, ναυτιλίας κ.ά. Ένας από τους πολιτισμούς του κρασιού, ο πιο διάσημος και με τη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, ήταν και ο ελληνικός.  Magavali winery 🍷 
Εικόνα
Η ιστορία τού ελληνικού οίνου, απαιτεί πολύχρονη διεπιστημονική μελέτη. Προϋποθέτει δε τη συγγραφή δεκάδων τόμων, έτσι ώστε να καλυφθούν οι αναρίθμητες πηγές, τα αρχαιολογικά ευρήματα, οι ιστορικές αναφορές, οι επιστημονικές έρευνες, οι μελέτες και οι δημοσιεύσεις για την αμπελοκαλλιέργεια, την οινοποίηση, τα κρασιά, καθώς και η διαχρονική αξία και η σημασία που έχουν για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Στην Σκοτεινή τού νομού Αργολίδας, στο Magavali winery 🍷  Αντιπροσωπεύουμε τον ελληνικό οίνο.  Η Εταιρική μας ταυτότητα Αντιπροσωπεύει με σεβασμό το ελληνικό κρασί και την μοναδική ποιότητά του σε όλες τις χώρες όπου επιτρέπεται το αλκοόλ. Μετά τιμής  Βασίλειος Μαγκάβαλης 
Εικόνα
Με δύο νέες  εκπληκτικές ετικέτες για κάθε γούστο, με το υπέροχο Μοσχοφίλερο 2015 Λευκή Σκιά και το μοναδικό Αγιωργίτικο κάβα 2015 Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος σας ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά, όλα τα καλά του κόσμου να είναι μαζί σας.. 🌹 Με σεβασμό ' Οινοποιείον Μαγκάβαλη Σκοτεινή Αργολίδας