Αναρτήσεις

Εικόνα
Η ιστορία τού ελληνικού οίνου, απαιτεί πολύχρονη διεπιστημονική μελέτη. Προϋποθέτει δε τη συγγραφή δεκάδων τόμων, έτσι ώστε να καλυφθούν οι αναρίθμητες πηγές, τα αρχαιολογικά ευρήματα, οι ιστορικές αναφορές, οι επιστημονικές έρευνες, οι μελέτες και οι δημοσιεύσεις για την αμπελοκαλλιέργεια, την οινοποίηση, τα κρασιά, καθώς και η διαχρονική αξία και η σημασία που έχουν για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Στην Σκοτεινή τού νομού Αργολίδας, στο Magavali winery 🍷  Αντιπροσωπεύουμε τον ελληνικό οίνο.  Η Εταιρική μας ταυτότητα Αντιπροσωπεύει με σεβασμό το ελληνικό κρασί και την μοναδική ποιότητά του σε όλες τις χώρες όπου επιτρέπεται το αλκοόλ. Μετά τιμής  Βασίλειος Μαγκάβαλης 
Εικόνα
Με δύο νέες  εκπληκτικές ετικέτες για κάθε γούστο, με το υπέροχο Μοσχοφίλερο 2015 Λευκή Σκιά και το μοναδικό Αγιωργίτικο κάβα 2015 Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος σας ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά, όλα τα καλά του κόσμου να είναι μαζί σας.. 🌹 Με σεβασμό ' Οινοποιείον Μαγκάβαλη Σκοτεινή Αργολίδας 
Εικόνα
Υπάρχει σχεδόν πάντα ένας λόγος Που θα μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα. Αρκεί να τον ανακαλύψουμε! Μοσχοφίλερο 2015 Λευκή Σκιά magavali winery PGE Skotini argolis Greece 🇬🇷 Peloponnese κυκλοφόρησε... 
Εικόνα
Εικόνα
If you love wine and the enjoyment that it can generously offer, without great effort or thought, then a wine from the Agiorgitiko grape variety would be the perfect choice. You must be wondering why this is the case. Agiogritiko 2015 Cava magavali winery PGE Skoteini argolis Greece 🇬🇷 Peloponnese
Εικόνα
Το Μοσχοφίλερο magavali είναι μία έντονα αρωματική και κομψή λευκή ποικιλία, από τις πιο διαδεδομένες στην Ελλάδα (με ερυθρωπό φλοιό), τα κρασιά της οποίας φημίζονται για την εμπορικότητά τους, αφού είναι τα πρώτα σε κατανάλωση στην Ελλάδα, ενώ αποτελούν το βαρύ πυροβολικό των εξαγωγών μας. Το Μοσχοφίλερο, δίνει τον καλύτερό του εαυτό στην Σκοτεινή τού νομού Αργολίδας , (μια από τις σημαντικότερες αμπελουργικές ζώνες της χώρας μας), όπου καλλιεργείται από αρχαιοτάτων χρόνων, ενώ στις μέρες μας κυκλοφορεί με την ένδειξη Ο.Π.Α.Π. & ΠΓΕ. Καλλιεργείται  επίσης  σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα και λιγότερο στην Λευκάδα, την Ζάκυνθο, την Πρέβεζα και την Μαγνησία. Το Μοσχοφίλερο είναι πολυδύναμη ποικιλία, μπορεί δηλαδή να δώσει πολλά διαφορετικά είδη κρασιών, υψηλής ποιότητας. Συνήθως χρησιμοποιείται για την παραγωγή λευκών κρασιών, λιγότερο ροζέ, ενώ μπορεί να δώσει και αξιόλογους αφρώδεις οίνους. Το βασικό χαρακτηριστικό του Μοσχοφίλερου, είναι ο εκρηκτικός μοσχά

Να τι μαρτυρά το αγαπημένο σας κρασί για την προσωπικότητά σας

Εικόνα
Η φράση «Να βγούμε να πιούμε ένα κρασάκι» στο εξής δε θα έχει το ίδιο νόημα για εσάς και τους ανθρώπους γύρω σας αφού φαίνεται πως ακόμα και το είδος του κρασιού που επιλέγετε να πίνετε λέει πολλά για την ψυχή και το χαρακτήρα σας. Αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον μία νέα έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Οι επιστήμονες, αφού παρακολούθησαν μια ομάδα συμμετεχόντων καθώς και τι έτρωγαν και έπιναν μαζί, κατέληξαν ότι οι άνθρωποι που έπιναν κρασί στην πραγματικότητα χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες προσωπικοτήτων, τις οποίες και ονόμασαν «vinotypes».     Στην πρώτη, βρίσκεται ο γλυκός πότης, δηλαδή εκείνος που είναι το ίδιο επιλεκτικός με το κρασί του όπως και με όλα τα υπόλοιπα πράγματα στη ζωή του. Προτιμά ένα ελαφρύ κρασί έναντι ενός έντονου. Επίσης, οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας θέλουν συνήθως αρκετό αλάτι στο φαγητό τους.     Στη δεύτερη, συγκαταλέγονται οι υπερευαίσθητοι πότες. Τους αρέσουν μεν τα γλυκά κρασιά, αλλά συχνά επιλέγουν ένα απλά και καθαρά σε γεύση