Υπέροχα νέα!

Ένα νέο αναγεννητικό γεωργικό μοντέλο γιά πρώτη φορά στην Ελλάδα στο κτήμα Μαγκάβαλης. 

Μοσχοφίλερο Magavali winery 

Παράλληλα με τήν βιοδυναμική καλλιέργεια στούς αμπελώνες Magavali ξεκινήσαμε τήν μέθοδο τής (αναγεννητικής αμπελουργίας, βιοκυκλικής γεωργίας).

Αμπελώνας Μαγκάβαλη ελληνικής ποικιλίας Μοσχοφίλερο θέση Δέντρο στήν Σκοτεινή Αργολίδας 20500 Ελλάδα. 

ΑΝΑΓΕΝΗΤΙΚΉ ΓΕΩΡΓΊΑ ΑΜΠΈΛΟΥ 

MAGAVALI WINERY GREECE 

Στόχος μας είναι νά μειώσουμε τίς εκπομπές μας καί νά απορροφήσουμε το CO2.

Μέ συγκεκριμένες τεχνικές τριών ετών χωρίς άροση στο έδαφος, επιτρέποντας τη χλόη και τα αγριολούλουδα να ανθίζουν ανάμεσα στα πρέμνα ποικιλίας Αγιωργίτικο μαυρούδι.

Παρατηρήσαμε καί συγχρόνως διαπιστώσαμε, τον πληθυσμό των μελισσών στους αμπελώνες μας πώς αυξήθηκε κατά 47%, τα πουλιά κατά 10% και ποικιλία διαφόρων ειδών πρασίνου κατά 172%, σε σύγκριση μέ άλλον αμπελώνα μας ώς αναφορά στήν Σκοτεινή Αργολίδας.

Είδαμε τούς λαγούς να επιστρέφουν στην περιοχή καθώς επίσης εμφανίστηκαν ξανά τσαλαπετινοί και τα υπόλοιπα αρπακτικά πουλιά.

«Το μη όργωμα ανάμεσα στα πρέμνα κάνει καλύτερη την κατακράτηση νερού, προκαλεί λιγότερη διάβρωση και απορροές μετά από δυνατή βροχή. Η φυτική κάλυψη κάνει το έδαφος να λειτουργεί σαν σφουγγάρι και να απορροφά τη βροχή».

Ενώ παραδοσιακά, η γη οργώνεται ανάμεσα στα αμπέλια για να ξεφορτωθούν τα ζιζάνια και να ανοίξει το έδαφος στη βροχή γιά περισσότερη οξυγόνωση.

Ωστόσο, εκτός από τη συμβολή στη διάβρωση, αυτό οδηγεί σε έλλειψη βιοποικιλότητας και φτωχό έδαφος, το οποίο στη συνέχεια, χρειάζεται θρεπτικά συστατικά, τα οποία κακός αναπληρώνονται τεχνητά αφού καταλήγουν μέσω τών σταφυλιών στήν δεξαμενή καί μετά στό παραγόμενο προϊόν το κρασί πού πρόκειτο να καταναλώσουμε!

'Ωφελος από την πρακτική μας τεχνική;

1) Μειώσαμε το αποτύπωμα άνθρακα κατά 34% στή φιάλη και στοχεύουμε στο 60%, κυρίως μέσω μέτρων ενεργειακής απόδοσης που εισήχθησαν κατά τη διαδικασία της οινοποίησης. 

2)«Ο στόχος μας είναι να σταματήσουμε το όργωμα στούς αμπελώνες». 

3)«Όταν οργώνεις το έδαφος, φέρνεις οργανικό υλικό στην επιφάνεια και μετά οξειδώνεται, οπότε, ό,τι είχαμε αποθηκεύσει εισέρχεται στην ατμόσφαιρα. 

Αποτέλεσμα μιμούμαστε τη (φύση)...

Άρα αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να μιμηθούμε τη φύση όσο το δυνατόν περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε ξανά ζωή στο χώμα ».

Στό Magavali winery πιστεύουμε πώς η αναγεννητική αμπελουργία είναι ένα σημαντικό βήμα προς την πιό ολιστική βιοδυναμική προσέγγιση, η οποία θεωρεί τα ζώα, το έδαφος και τα προϊόντα μας ως μέρος ενός ενιαίου, αλληλένδετου συστήματος.

«Όσο περισσότερο δίνουμε στο χώμα, τόσο περισσότερο ανταποδίδει».

Για παράδειγμα χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα από το φυτό εκουιζέτο, είναι δυνατό να μειωθεί σημαντικά η ποσότητα θειϊκού χαλκού που ψεκάζεται στα αμπέλια για τη θεραπεία του περονόσπορου,τό γνωρίζουμε αυτό από την αρχαία Ελλάδα!

Επαγγελματίες από τήν Ελλάδα ή το εξωτερικό επισκέπτονται τον ιστότοπό μας:

www.magavaliwinery.gr ανακαλύπτουν δύο κορυφαίες ετικέτες από ελληνικούς μονοποικιλιακούς οίνους και φυσικό μέλι σταφυλιών ενεργό, Άθερμο υψηλής ποιότητας από τον οίκο

Magavali winery





.... ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΓΚΑΒΑΛΗΣ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο βασιλιάς Αγκαίος...

Αντιγηραντική Διατροφή