Ο οίνος στην Αρχαία Ελλάδα

Έτσι έπιναν τον οίνο,το ποτό των θεών οι Αρχαίοι Έλληνες...
Απλά και αληθινά,φυσικά...


 Ο οίνος υπήρξε ανέκαθεν σημαντικό μέρος στην ελληνική ζωή,
 όχι μόνο επειδή περιλαμβάνεται στην καθημερινή διατροφή αλλά είναι επίσης στενά συνδεδεμένη με τον ελληνικό πολιτισμό και τη θρησκεία.Ο οίνος υπήρξε ανέκαθεν σημαντικό μέρος στην ελληνική ζωή, όχι μόνο επειδή περιλαμβάνεται στην καθημερινή διατροφή αλλά είναι επίσης στενά συνδεδεμένη με τον ελληνικό πολιτισμό και τη θρησκεία.


 Στην αρχαία Ελλάδα η εύφορη γη και οι ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες επέτρεψαν την ευρεία καλλιέργεια του σταφυλιού.
Επί πλέον,η λατρεία του αρχαίου Έλληνα Διόνυσου, μια πολύ ερωτική, ζωντανή και μεγαλοφυία θεότητα, είναι πολύ γνωστή.


Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους,
το κρασί ενώνει την βιβλική με την ελληνική παράδοση.
Ο Θεός των Ελλήνων ονομάζεται
 "η πραγματική αμπέλια".

 Εκτός αυτού, η αμπέλια και το κρασί είναι μερικά από τα πιο ιερά σύμβολα του χριστιανισμού.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 ξεκινάει η ιστορία της σύγχρονης ελληνικής αμπελοκαλλιέργειας και η ανάπτυξη της εμφιαλωμένης αμπελοοινικής βιομηχανίας.

Με την πάροδο των ετών,
οι μοναδικές τεχνικές οινοποίησης που έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα και έχουν μεταφερθεί από τη μια γενιά στην άλλη,
μαζί με την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των πρακτικών είναι η παραγωγή δημοφιλών κρασιών.
Σήμερα, η πλειοψηφία αυτών των μοναδικών ελληνικών μεθόδων παρασκευής κρασιών εφαρμόζεται υπό την επίβλεψη έμπειρων επιστημόνων, γεωπόνων και ειδικών οίνου σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων μηχανημάτων, στα σύγχρονα οινοποιεία.

Ωστόσο, η παραγωγή κρασιού βασίζεται σε τεχνικές που υπάρχουν ήδη εδώ και αιώνες. Συμπερασματικά, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να ταξιδέψετε μαζί μας, μέσω της ιστοσελίδας μας, στον μαγικό κόσμο του κρασιού.
Μεθυστικά
Magavali winery 🍷


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο βασιλιάς Αγκαίος...

Αντιγηραντική Διατροφή

ΑΕΙΧΡΟΝΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ