Μοσχοφίλερο 2015 Λευκή Σκιά magavali winery


Το Μοσχοφίλερο magavali είναι μία έντονα αρωματική και κομψή λευκή ποικιλία, από τις πιο διαδεδομένες στην Ελλάδα (με ερυθρωπό φλοιό), τα κρασιά της οποίας φημίζονται για την εμπορικότητά τους, αφού είναι τα πρώτα σε κατανάλωση στην Ελλάδα, ενώ αποτελούν το βαρύ πυροβολικό των εξαγωγών μας.
Το Μοσχοφίλερο, δίνει τον καλύτερό του εαυτό στην Σκοτεινή τού νομού Αργολίδας , (μια από τις σημαντικότερες αμπελουργικές ζώνες της χώρας μας), όπου καλλιεργείται από αρχαιοτάτων χρόνων, ενώ στις μέρες μας κυκλοφορεί με την ένδειξη Ο.Π.Α.Π. & ΠΓΕ. Καλλιεργείται  επίσης  σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα και λιγότερο στην Λευκάδα, την Ζάκυνθο, την Πρέβεζα και την Μαγνησία.
Το Μοσχοφίλερο είναι πολυδύναμη ποικιλία, μπορεί δηλαδή να δώσει πολλά διαφορετικά είδη κρασιών, υψηλής ποιότητας. Συνήθως χρησιμοποιείται για την παραγωγή λευκών κρασιών, λιγότερο ροζέ, ενώ μπορεί να δώσει και αξιόλογους αφρώδεις οίνους.
Το βασικό χαρακτηριστικό του Μοσχοφίλερου, είναι ο εκρηκτικός μοσχάτος  αρωματικός χαρακτήρας του, που περιλαμβάνει αρώματα εσπεριδοειδών όπως lime, λεμονιού, πράσινου μήλου, αχλαδιού και τριαντάφυλλου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να διακρίνουμε αρώματα λουλουδιών, μέντας και βερίκοκου.
Λευκοκίτρινο έως πρασινοκίτρινο, φρέσκο, δροσερό και ισορροπημένο  φρουτώδες κρασί, που χαρακτηρίζεται από μέτριο προς ελαφρύ σώμα, υψηλή οξύτητα, χαμηλή  πυκνότητα και αλκοόλ, με επίγευση διαρκείας.
Θησαυροί της Ελληνικής γης:
Ελληνικός Οίνος...
Magavali winery PGE  Peloponnese Skoteini argolis Greece 🇬🇷

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο βασιλιάς Αγκαίος...

Αντιγηραντική Διατροφή

ΑΕΙΧΡΟΝΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ