Ένα καταπληκτικό έδεσμα! 😉
Το Magavali winery παρουσιάζει ένα καταπληκτικό έδεσμα για το αγαπημένο και αξιολάτρευτο κοινό μας... 'Έτσι οι γιορτές θα κρατήσουν περισσότερο! Αυτή η ιδέα είναι πολύ δημοφιλής στις βόρειες χώρες, με τους βαρείς χειμώνες, αλλά αρέσει και σε μας, τις κρύες βραδιές του χειμώνα, με φίλους, δίπλα στο τζάκι, γιατί είναι ένα πολύ γλυκό, αρωματικό, θερμαντικό και … μεθυστικό ποτό. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα περίπου 1 λίτρο κρασί, κατά προτίμηση κόκκινο, 3-4 ξυλάκια κανέλας, το φλούδι από ένα πορτοκάλι, 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη (εννοείται πως η «τροφή» προτιμά το μέλι, χωρίς δεύτερη σκέψη, από όλες τις απόψεις, ακόμη και την γευστική!), ελάχιστο μπαχάρι και 4-5 γαρίφαλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα, σε μέτρια θερμοκρασία, για 15 περίπου λεπτά, όσο χρειάζεται να απελευθερωθούν τα αρώματα, χωρίς να το αφήσουμε να βράσει, γιατί θα εξατμιστεί το κρασί. Εναλλακτικά, μπορούμε να βράσουμε τα υλικά με ελάχιστο νερό (μισό φλυτζάνι του τσαγιού) και να προσθέσουμε στο τέλος το κρασ