Αγιωργίτικο κάβα 2015


Ελληνικά 🇬🇷 

Αγιωργίτικο Κάβα 2015 Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος Σκοτεινή Αργολίδας 

         
                Τεχνικά Χαρακτηριστικά "

Παραγωγός: Βασίλης Μαγκάβαλης
Περιοχή: Σκοτεινή Αργολίδας .
Αμπελώνας: Ιδιόκτητος,
θέση Τσαπουνιά (10 στρέμματα)
Χρονιά Φύτευσης: 1998
 Έδαφος: τριμμένος αμμόβραχος,
χούμος: σκούρα καφετί χροιά
Υψόμετρο: 820 μέτρα
 Πυκνότητα φύτευσης: 600 φυτά ανά στρέμμα Παραγωγή: 450 κιλά/στρέμμα
Οινοποίηση: 3 μέρες κρυοεκχύλιση στους 10 °C συμπαραμονή στεμφύλλων με το χυμό για 24 μέρες, με ανακυκλοφορίες 5 λεπτά ανά μία ώρα μόνο τίς πρώτες ημέρες, ιδιαίτερης έντασης. Παλαίωση 36 μήνες σε ολοκαίνουρια δρύινα βαρέλια (γαλλικά 60%, αμερικάνικα 40%) .
12 μήνες παλαίωση στην φιάλη
 στο οινοποιείο μας.

 Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Στις νοτιοανατολικές πλαγιές του όρους Σκίαθις όπως προκύπτει και το σημερινό όνομα Σκοτεινή του νομού Αργολίδας ο τρύγος για το Αγιωργίτικο άρχισε στις 5 Οκτωβρίου το πρωί.
Οι αμπελώνες μας βρίσκονται σε υψόμετρο 820 μ.
Ορεινά τής Αργολίδας
 Η απόδοση ανα στρέμμα είναι περίπου 450 kg. Ωριμάζει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 36 μήνες και παλαιώνει σε μπουκάλι για ένα χρόνο. Επιδέχεται μακρά παλαίωση.
 Το χρώμα του είναι μωβ με κεραμιδί αποχρώσεις.
Έχει έντονο άρωμα σοκολάτας, νότες από ώριμο κεράσι και βατόμουρο, τελείωμα με βανύλια καπνιστού βαρελιού.
Στρογγυλές κομψές τανίνες και ωραία επίγευση. Συνοδεύει: κυνήγια, παλαιά τυριά και κόκκινες σάλτσες.
Σερβίρεται στους 18°C
Προτεινόμενο τυρί: Παρμεζάνα ή Καπνιστό Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 18 °C
 Χρώμα: Ερυθρό
Ελληνική Ποικιλία: Αγιωργίτικο
 Κατηγορία Ποιότητας: cava
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ)
Πελοπόννησος Σκοτεινή Αργολίδας
Χρονιά: 09/2011
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Περιοχή: Πελοπόννησος/Σκοτεινή Αργολίδας Ποσότητα: 750 ml
Ξηρότητα: Ξηρός
 Κατάσταση: Ήπιος
 Αλκοόλ: 13 %
 Πότε να το πιείτε: Επιδέχεται Μακρά Παλαίωση

Ταιριάζει εξαιρετικά με: Γουρουνόπουλο στο φούρνο, μπριζόλες στα κάρβουνα, συκώτι μοσχαρίσιο στη σχάρα
 Ταιριάζει με: Κρέας Μοσχαρίσιο Ψητό Σχάρας, Κρέας Χοιρινό Ψητό Σχάρας, Κρέας Χοιρινό Ψητό Φούρνου
 Ταιριάζει με ΣΟΚΟΛΑΤΑ 75 %
ΠΑΛΑΙΟΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
 ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ
Προσοχή! ο φελλός να αναγράφει
 την επωνυμία μας Magavali winery 🍷


English 🇬🇧
Lava 
Agiogritiko 
Dry Red Wine 
Protected Geographical Indication of Peloponnese 
Maturation in barrel for 36 months. 
Velvety red - purple color with subtle oiliness on the palate. Silk taste with full body, mild tannins and long lasting aftertaste . Complexity of tertiary aromas like ripe fruit. Its flavor is reminiscent of cherry , raspberry with vanilla and chocolate notes. Enjoy it at 18 c° with games, smoked cheese and sweet red sauces. It is also a perfect accompaniment to pure chocolate with 75 % cocoa.
Susceptible to long aging under ideal conditions

France 🇫🇷 

AGIORGITIKO
VIN ROUGE SEC
Indication géographique protégée de péloponnèse 
Maturisation dans un tonneau pendant 36 mois. Il a une couleur de pourpre velouté avec une onctuosité discrète.
Doux dans la bouche avec un corps riche en tanins molles .
Et dégustation qui dure ; Un complexe des aromes tertiaires des fruits murs qui rappelle la cerise, la framboise avec des notes de vanille et de chocolat 
Dégustez-le au 18c° avec de viande de chasse, des fromages murs fumés jaunes et
des sauces sucrées rouges. Il accompagne aussi d'une manière excellente le chocolat pur d une densité de 75%.Il admet un long
vieillissement sous des conditions idéales à une position penchante, loin des rayons de soleil.

mìse en bouteìlle 
methe en bouteille 
Production - bouteillage à l Oinologuè de Magavali winery 25,rue Martiou 1.20500 Skoteini Argolis
Sulfitrocge l à goût d'acide sulfitage
vin de Grèce 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αντιγηραντική Διατροφή

Ο βασιλιάς Αγκαίος...

ΑΕΙΧΡΟΝΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ